10.1.15

Διαψεύδει η Αβάνα τις νέες φήμες για την υγεία του Κάστρο...

Διαψεύδει η Αβάνα τις νέες φήμες για την υγεία του Κάστρο
Oι κουβανικές αρχές επιχείρησαν να κατευνάσουν σήμερα τις νέες φήμες που κυκλοφόρησαν σχετικά με το ενδεχόμενο της επιδείνωσης της κατάστασης της υγείας του Φιντέλ Κάστρο, που δεν έχει κάνει καμία...
δημόσια εμφάνιση εδώ και 1 έτος.

Πολλά μέσα ενημέρωσης του Μαϊάμι, του «προπυργίου» των πολεμίων του ιστορικού ηγέτη της Κούβας, μετέδωσαν σήμερα ότι οι αρχές είχαν συγκαλέσει μία συνέντευξη τύπου σήμερα προκειμένου να κάνουν δηλώσεις αναφορικά με αυτές τις φήμες που κυκλοφορούν εδώ και 48 ώρες στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης.

«Πρόκειται για ψέμα, εμείς δεν συγκαλέσαμε καμία συνέντευξη τύπου» δήλωσε ένας εκπρόσωπος του Κέντρου Διεθνούς Τύπου (CPI), μιας υπηρεσίας που ανήκει στο υπουργείο Εξωτερικών, που διαχειρίζεται τις σχέσεις με τους ξένους δημοσιογράφους στην Κούβα.

Το κέντρο δεν προέβη σε ανακοινώσεις σχετικά με την κατάσταση της υγείας του 88χρονου ηγέτη, που είχε αποχωρήσει από την εξουσία για λόγους υγείας.

Προερχόμενα κυρίως από εφημερίδες και ιστοτόπους των Κουβανών που έχουν εγκαταλείψει την χώρα, τα σενάρια αυτά κυκλοφόρησαν ευρέως στους ιστοτόπους κοινωνικής δικτύωσης, καθώς ο Κομαντάντε δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως εδώ κι έναν χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: