6.1.15

Η μεγάλη σφαγή των «γαλάζιων»…

Η μεγάλη «σφαγή» αναμένεται να γίνει στην Α' και Β' Αθηνών, σε δύο περιφέρειες με πρωτοκλασάτα πολι­τικά ονόματα.

Ο Προκόπης Παυλόπουλος δεν θα είναι υποψήφιος στις βουλευτι­κές εκλογές του 2015 κι αυτό δίνει μία...
«ανάσα» στο ήδη... γεμάτο από ονόματα ψηφοδέλτιο της Α Αθηνών: Ντόρα Μπακογιάννη, Όλγα Κεφαλογιάννη, Βασίλης Κικίλιας, Νική­τας Κακλαμάνης.

Τα πράγματα είναι ακόμη πιο δύ­σκολα στη Β' Αθηνών, όπου η Ν.Δ. στις εκλογές του 2012 (αν και πρώ­το κόμμα) είχε εκλέξει 13 βουλευτές, από τους οποίους όλοι σχε­δόν (πλην μίας - δύο περι­πτώσεων) πέρασαν από κάποια υπουργική κα­ρέκλα τα τελευταία δυό­μισι χρόνια.

Αυτό σημαίνει ότι λί­γο - πολύ οι περισσότε­ροι έφτιαξαν κάποιον μικρό ή μεγάλο «μηχανισμό», ενώ για την πολιτική τους επιβίωση στις βουλευτικές εκλογές θα ανα­γκαστούν να κάνουν συμμαχίες με συνυποψηφίους τους - τα λεγόμενα «δίδυμα» - προκειμένου να «πλασα- ριστούν» όσο πιο ψηλά γίνεται και να εξασφαλίσουν την επανεκλογή τους.

Στο «γαλάζιο» ψηφοδέλτιο της Β' Αθηνών βρίσκονται «βαριά» ονόμα­τα, όπως του προέδρου της Βουλής Β. Μεϊμαράκη, υπουργοί όπως ο Κυ­ριάκος Μητσοτάκης, η Σοφία Βούλτεψη, ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, ο Γεράσιμος Γιακουμάτος, ο Αργύ- ρης Ντινόπουλος, αλλά και γνωστοί πρώην υπουργοί, όπως ο Κωστής Χατζηδάκης και ο Πάνος Παναγιωτόπουλος.

Η «μάχη» δυσκολεύει για όλους από τη στιγμή που ετοιμάζονται να κατέβουν υποψήφιοι στη Β' Αθηνών η Άννα - Μισέλ Ασημακοπούλου, ο Νίκος Δένδιας από την Κέρκυρα, αλ­λά και ο Γιάννης Μιχελάκης από το Επικρατείας.

Θα γίνει πραγματική... σφαγή αν συνυπολογίσει κανείς ότι οι έδρες της Ν.Δ. στη Β' Αθηνών το 2015 (ως δεύτερου κόμματος) θα είναι σημα­ντικά λιγότερες από αυτές του 2012.

Ο εσωκομματικός «γαλάζιος» εμ­φύλιος έχει όμως και «ενδοπαραταξιακά» χαρακτηριστικά. Ποια «πτέρυ­γα» της Ν.Δ. θα καταφέρει να εκλέξει τους περισσότερους βουλευτές στη νέα Βουλή;..

topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: