11.1.15

«Να κραδαίνετε τα στυλό σας»...

-Χιλιάδες συρρέουν στους δρόμους του Παρισιού.
-Δείτε LIVE τις εξελίξεις.
-ΦΩΤΟ & ΒΙΝΤΕΟ...
Περισσότερο από ένα εκατομμύριο άνθρωποι εκτιμούν τα γαλλικά ΜΜΕ ότι θα συμμετάσχουν στη σημερινή μαζική πορεία που διοργανώνεται στο Παρίσι, στον απόηχο των ...
αιματηρών επιθέσεων της προηγούμενης εβδομάδας, που οδήγησε στο θάνατο 17 άτομα, στα γραφεία της εφημερίδας Charlie Hebdo, στο εβραϊκό παντοπωλείο της Πορτ ντε Βανσέν και σε άλλες περιοχές της χώρας. 
Η συγκέντρωση στη γαλλική πρωτεύουσα, όπως γράφει η εφημερίδα Le Monde, είναι από μόνη της μοναδική, τόσο ως προς το εύρος της κινητοποίησης που θα υπάρξει από φορείς, συλλογικότητες και απλούς πολίτες όσο και από τη συμμετοχή μεγάλου αριθμού πολιτικών ηγετών – περίπου 50 τον αριθμό – από όλο τον κόσμο.


Στην πλατεία κυριαρχούν πλακάτ όχι μόνο για το Charlie Hebdo αλλά και πλακάτ μουσουλμάνων με το μήνυμα «όχι στο όνομά μου», όπως και πλακάτ που καταδικάζουν την εξίσωση του ισλάμ με την τρομοκρατία. Στις διαδηλώσεις του Σαββάτου, δίπλα στα πλακάτ για το Charlie Hebdo βρίσκονταν και συνθήματα εναντίον του κινδύνου ενίσχυσης της ισλαμοφοβίας.


Στην πορεία βρίσκεται και ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς, ενώ μετά από εντολή του Αλέξη Τσίπρα, αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ αποτελούμενη από τους ευρωβουλευτές Μανώλη Γλέζο, Γιώργο Κατρούγκαλο, Κωνσταντίνα Κούνεβα και τον υποψήφιο βουλευτή, Παναγιώτη Κουρουμπλή, λαμβάνει μέρος στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας και μνήμης.


Δείτε ζωντανά τη μεγάλη διαδήλωση που γίνεται στο Παρίσι





Δείτε όλες τις εξελίξεις της ημέρας στο Παρίσι

View image on Twitter
View image on TwitterΣτην γαλλική πρωτεύσουσα, η Μέρκελ


Ο Ολαντ με τον Νικολά Σαρκοζί και την Κάρλα Μπρούνι  

View image on Twitter

Δεν υπάρχουν σχόλια: