14.1.15

Απόστρατος της ΕΛΑΣ, ο ένας από τους δύο συλληφθέντες...

 
Ενας Ελληνας 54 ετών ο οποίος είχε υπηρετήσει στην ΕΛ.ΑΣ. και τα ΕΚΑΜ πριν αποταχθεί, καθώς και ένας Αλβανός 37 ετών, συνελήφθησαν την Τρίτη από την Αστυνομία σε επιχείρηση στην Καλαμάτα, ως συνεργοί του Χριστόδουλου Ξηρού.
Ο...
54χρονος «ξηλώθηκε» από την ΕΛ.ΑΣ., σύμφωνα με το Έθνος, για υπόθεση αρχαιοκαπηλείας, ενώ είχε εμπλακεί και σε μεγάλη υπόθεση λαθρεμπορίας τσιγάρων στο Γύθειο. Ο αλλοδαπός φέρεται να είναι ο «Θεοχάρης», ο οποίος είχε νοικιάσει το σπίτι-γιάφκα της Αναβύσσου και ο οποίος καταζητείτο από την Αντιτρομοκρατική. Η αστυνομία διαρρέει ότι «ανήκαν στον επιχειρησιακό πυρήνα του αρχιτρομοκράτη και θα συμμετείχαν στην σχεδιαζόμενη επίθεση στις Φυλακές Κορυδαλλού».

Σε εξέλιξη είναι έρευνες των διωκτικών Αρχών σε τρεις κατοικίες, μία στο Οίτυλο και άλλες δύο στην Αθήνα. Σημειώνεται ότι οι δύο συλληφθέντες φέρονται να δήλωσαν άλλες διευθύνσεις κατά την προανάκριση.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ:

Σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της ΕΛΑΣ, χθες το απόγευμα προσήχθησαν από την περιοχή της Καλαμάτας και συνελήφθησαν στην έδρα της Αντιτρομοκρατικής ένας Έλληνας 54 ετών και ένας αλλοδαπός 37 ετών σε εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης του επίκουρου ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών με τις κατηγορίες της ένταξης ως μέλους σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευής και προμήθειας και κατοχής από κοινού εκρηκτικών υλών και βομβών, τρομοκρατικές πράξεις, παράνομης κατοχής από κοινού πολεμικών τυφεκίων, πιστολιών, χειροβομβίδων, πυρομαχικών, εκρηκτικών μηχανισμών και ειδών πολεμικού υλικού, τρομοκρατικές πράξεις παράνομης κατοχής από κοινού διατρητικών και εκρηκτικών βλημάτων, πλαστογραφία δημοσίου εγγράφου με σκοπό την τέλεση εγκλήματος από κοινού.

Οι δύο συλληφθέντες κρατούνται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία, στο 12ο όροφο της ΓΑΔΑ και θα οδηγηθούν σήμερα στον εισαγγελέα, ενώ βρίσκονται σε εξέλιξη οι έρευνες.

Νωρίτερα (11.00 π.μ.):

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που επικαλείται το In.gr, έχουν ταυτοποιηθεί αποτυπώματα των δύο συλληφθέντων σε κατοικίες που χρησιμοποιούνταν ως γιάφκες από τον Χριστόδουλο Ξηρό και τους συνεργούς του, στην Ανάβυσσο και το Λουτράκι. 

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο 37χρονος Αλβανός φέρεται να είναι το άτομο που νοίκιασε την κατοικία της Αναβύσσου.

Οι δύο συνελήφθησαν μετά από εντάλματα του ειδικού εφέτη ανακριτή Αθηνών για τις κατηγορίες της ένταξης σε τρομοκρατική οργάνωση, τρομοκρατικές πράξεις, κατασκευή, προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών και βομβών, παράνομη κατοχή πολεμικών όπλων και πιστολιών κλπ.

Οι δύο συλληφθέντες πρόκειται σε λίγη ώρα να οδηγηθούν στον εισαγγελέα.

 left.gr 

Δεν υπάρχουν σχόλια: