14.1.15

Και η Βενεζουέλα στην προεκλογική καμπάνια της Ν.Δ. ...

Στιγμιότυπο από την προεκλογική ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στο ΑγρίνιοΜε τηλεοπτικά σποτ, καταιγισμό μηνυμάτων στα social media και προεκλογικές ομιλίες που βασίζονται στην κινδυνολογία και τον εκφοβισμό, ο Αντώνης Σαμαράς κλιμακώνει την ένταση και τις καθημερινές επιθέσεις στον ΣΥΡΙΖΑ, μόλις...
έντεκα μέρες πριν από τις κάλπες.

Από χθες στην προεκλογική καμπάνια της Νέας Δημοκρατίας μπήκε και η Βενεζουέλα, μετά τις δραματικές εξελίξεις στη χώρα λόγω της πτώσης της τιμής του πετρελαίου και τις εικόνες των διεθνών πρακτορείων με τις ουρές στα σούπερ μάρκετ.

«Βγαίνουμε από το Μνημόνιο και θα υπογράψουμε τη συμφωνία για την επόμενη ημέρα. Αυτά προϋποθέτουν ότι θα κερδίσουμε τις εκλογές για να διώξουμε την πολιτική αβεβαιότητα που προκάλεσε σενάρια τρόμου στα διεθνή πρωτοσέλιδα. Αν δεν νικήσουμε εμείς, τότε θα υπάρξουν δάκρυα και αίμα. Εκείνοι πάνε να κάνουν τους Έλληνες και πάλι πειραματόζωα», είπε από το Αγρίνιο χθες βράδυ ο πρωθυπουργός.

Και έριξε βολές κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ: «Συνέβη και το εξής παράδοξο: κάναμε μια σύμβαση παραχώρησης για 14 αεροδρόμια για 40 χρόνια με την προϋπόθεση να κάνουν επενδύσεις πάνω από μισό δισ. έργα. Τελικά εκείνος που πήρε την παραχώρηση πλήρωσε 1,4 δισ. ευρώ. Υπάρχει όμως κάποιο κόμμα που θεωρεί ότι τέτοιες κινήσεις δεν πρέπει να γίνονται, ότι δεν θα πρέπει να υπάρχει η επιχειρηματικότητα. Τους ζητώ επιτέλους να μου πουν σε ποιο κράτος έχει πετύχει το κράτος επιχειρηματίας. Μόνον η Βόρεια Κορέα και η Βενεζουέλα του κ. Τσίπρα».

• Σήμερα στις 10 το πρωί ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο μέγαρο Μαξίμου με τον Μ. Ραχόι. Το ραντεβού με τον πρωθυπουργό της Ισπανίας ορίστηκε μετά τη διαδήλωση στο Παρίσι και στο επίκεντρο θα είναι το θέμα της ασφάλειας αλλά και της μετανάστευσης. Πέραν αυτών όμως είναι φυσικό να τεθούν και τα κοινά πολιτικά προβλήματα των δύο πρωθυπουργών, αφού η Ν.Δ. εμφανίζεται να χάνει τις εκλογές από τον ΣΥΡΙΖΑ και το Λαϊκό Κόμμα Ισπανίας από το νεότευκτο Podemos.
Προεκλογική κινδυνολογία και από τον υπ. Οικονομικών

Συνέχεια στο τροπάριο της προεκλογικής κινδυνολογίας έδωσε χθες ο Γκίκας Χαρδούβελης. Σε ένα διπλό κρεσέντο τρομοκρατίας ο υπουργός Οικονομικών προειδοποίησε για το κόστος που συνεπάγεται η διακοπή του Μνημονίου αλλά και για τον κίνδυνο εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ που ελλοχεύει σε περίπτωση που διαρραγούν οι σχέσεις με τους δανειστές.

Η αρχή έγινε με την πρωινή τηλεοπτική συνέντευξή του που μετέδωσε το πρακτορείο Bloomberg, στη διάρκεια της οποίας ο κ. Χαρδούβελης υποστήριξε ότι η Ελλάδα θα μπορούσε από ατύχημα να βρεθεί εκτός ευρώ, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εθνικές εκλογές.

Το επόμενο «χτύπημα» Χαρδούβελη ήρθε από την ομιλία του σε εκδήλωση του Ελληνογερμανικού Επιμελητηρίου, στη διάρκεια της οποίας υπερασπίστηκε με θέρμη την ανάγκη να επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ της νέας κυβέρνησης και της τρόικας.

Διαφορετικά θα απολεσθούν τα 7,2 δισ. ευρώ που εκκρεμούν από την τελευταία αξιολόγηση προς την Ελλάδα, όπως και τα 11,4 δισ. ευρώ από το «μαξιλάρι» του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για τα οποία θα πρέπει να σημειωθεί ότι δεν είναι υπό τη μορφή ρευστού αλλά ομολόγων.
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: