7.1.15

Ποιες εκλογικές συνεργασίες παραμένουν μετέωρες...

Τις τελευταίες ώρες η προσοχή έχει στραφεί πλήρως στην ολοκλήρωση των ψηφοδελτίων, και σε αυτό το σημείο αναμένεται το «κλείσιμο» ή όχι όσων εκλογικών συνεργασιών μένουν...
μετέωρες.
Στη Ν.Δ. την ευθύνη για τα ψηφοδέλτια σε όλη τη χώρα έχει ο γραμματέας του κόμματος Ανδ. Παπαμιμίκος, ο οποίος είναι σε διαρκή επικοινωνία με τον υπουργό Επικρατείας, Δ. Σταμάτη, και τον διευθυντή του Γραφείου του Πρωθυπουργού, Κ. Μπούρα, ενώ το Επικρατείας είναι της αποκλειστικής αρμοδιότητας του Πρωθυπουργού. Οι πρώτες θέσεις θα έχουν «άρωμα» πολιτικής με πιο πιθανούς τους συνεργάτες του Πρωθυπουργού Δ. Σταμάτη και Χρύσ. Λαζαρίδη, -πιθανότατα σε εκλόγιμες θέσεις, αλλά και τους Στ. Παπασταύρο και Ανδ. Παπαμιμίκο. Μέχρι αυτή την ώρα καταβάλλονται προσπάθειες ώστε στην τρίτη και τέταρτη θέση να είναι υποψήφιοι εκτός πολιτικής, με ένα από τα ονόματα που παίζουν πολύ σοβαρά, σύμφωνα με πληροφορίες, να είναι αυτό του πρύτανη κ. Φορτσάκη.

Στον ΣΥΡΙΖΑ τα ψηφοδέλτια είναι σχεδόν κλεισμένα αλλά μένουν σε εκκρεμότητα οι «αμφιλεγόμενες» υποψηφιότητες για τις οποίες θα αποφασίσει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος. Μία από τις αποφάσεις που καλείται να λάβει είναι και η συμπερίληψη της Ραχήλ Μακρή στα ψηφοδέλτια. Αντιδράσεις επίσης υπάρχουν για το ενδεχόμενο συνεργασίας με τη Λούκα Κατσέλη. Άλλα ονόματα που παίζουν είναι αυτά των Μπόλαρη, Βουδούρη, Παραστατίδη και Ν. Κοτζιά. Η Κουμουνδούρου ολοκληρώνει το στρατηγικό πλάνο που θα ακολουθήσει στην τελική ευθεία προς τις κάλπες όπου θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην εικόνα του κόμματος σε διεθνή ΜΜΕ, δια μπαράζ συνεντεύξεων που προγραμματίζει ο Αλέξης Τσίπρας.

«Έχουν σταματήσει τα ψέματα, όλοι οι πολίτες τα σκέπτονται διπλά και τριπλά, και όσο περισσότερο τα σκέπτονται, τόσο ανεβαίνει η δική μας επιρροή» εκτίμησε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, μιλώντας σε πρωινή εκπομπή. O πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επανέλαβε ότι δεν μπορεί η χώρα να πάει σε δεύτερες εκλογές: «αν φάμε τον Φεβρουάριο σε δεύτερες εκλογές, έχει εκτροχιαστεί το τρένο» τόνισε.

Επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας του ΠΑΣΟΚ-Δημοκρατική Παράταξη τίθεται ο Γιώργος Φλωρίδης. Σύμφωνα με τα Νέα η συμφωνία έκλεισε το μεσημέρι της Τρίτης στη Θεσσαλονίκη, μετά από τετ-α-τετ Βενιζέλου-Φλωρίδη, ενώ είχαν προηγηθεί διαβουλεύσεις με την ηγεσία του ΠΑΣΟΚ για τον τρόπο συμμετοχής του Γιώργου Φλωρίδη στις εκλογικές λίστες. Η επίσημη ανακοίνωση θα γίνει εντός της ημέρας. Δεν ευοδώθηκε η συνεργαία με την Άννα Διαμαντοπούλου.

Συνάντηση με τους Οικολόγους Πράσινους θα έχει στις 12:30 αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, υπό τον Αλέξη Τσίπρα. Η συνάντηση θα γίνει στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ.

Σύμφωνα με δημοσίευμα, έκλεισε η συνεργασία της Κατερίνας Στανίση με την Τελεία του Απόστολου Γκλέτσου. Για τη συμμετοχή του Παντελίδη στους προεκλογικούς συνδυασμούς της Ν.Δ. δεν έχει επιβεβαιωθεί τίποτα.

ην απόφασή του να μην πάρει μέρος στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου γνωστοποίησε ο πρόεδρος του Πατριωτικού Δικτύου Αφύπνισης (ΠΑΤΡΙ.Δ.Α) Παναγιώτης Ψωμιάδης.

«Ο αγώνας για τη μεγάλη φιλελεύθερη οικογένεια αρχίζει αμέσως μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Θα είμαι παρών και μάλιστα στην πρώτη γραμμή της μάχης» αναφέρει ο κ. Ψωμιάδης σε γραπτή δήλωσή του.

thepressproject.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: