10.1.15

Καγκελάριος Αυστρίας: Η ΕΕ θα πρέπει να ζήσει με μια κυβέρνηση Τσίπρα...


Κριτική στη Μέρκελ...
Κριτική στις γερμανικές τοποθετήσεις, πως μια έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα ήταν αντιμετωπίσιμη, ασκεί ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν σε συνέντευξή του στο αυριανό φύλλο (κυριακάτικη έκδοση) της...
αυστριακής εφημερίδας «΄Εστεραιχ», καταγγέλλοντας μάλιστα τη στάση αυτή ως ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας.

«Καμία χώρα δεν χρειάζεται φωνές από έξω, οι οποίες έχουν τη μορφή απειλής. Αυτό είναι μια απαράδεκτη ανάμιξη στα εσωτερικά της Ελλάδας. Δεν παίζει κανείς με τέτοια σενάρια», τονίζει χαρακτηριστικά ο κ. Φάιμαν.

Σύμφωνα με τον Αυστριακό καγκελάριο και αρχηγό των Σοσιαλδημοκρατών, «η Ευρωπαϊκή Ένωση θα πρέπει ενδεχομένως να ζήσει και με μια κυβέρνηση Τσίπρα και αυτό είναι αυτονόητο, γιατί έτσι γίνεται στη Δημοκρατία και θα ήταν απαράδεκτο, εάν εμείς στην ΕΕ καθορίζουμε, ποιος επιτρέπεται να εκλεγεί και ποιος όχι».

Ήδη σε χθεσινή του συνέντευξη στην αυστριακή εφημερίδα «Χόιτε» ο Βέρνερ Φάιμαν είχε καταδικάσει ως «πλήρως ακατανόητη την ιδέα ορισμένων Ευρωπαίων ηγετών να αναμιγνύονται πριν από μια εκλογική αναμέτρηση», επισημαίνοντας ότι με τη Γερμανίδα καγκελάριο ΄Αγγελα Μέρκελ έχουν διαφορετικές γνώμες στο θέμα της Ελλάδας.

Αλλά και σε προηγούμενη συνέντευξη ο καγκελάριος και αρχηγός των Αυστριακών Σοσιαλδημοκρατών είχε καταδικάσει ως "περισσότερο από περιττή" και ως "ασέβεια απέναντι στους Ελληνες ψηφοφόρους όπως επίσης και απέναντι στους Ευρωπαίους πολίτες", την αναζωπυρωθείσα συζήτηση για ενδεχόμενη έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ, διαμηνύοντας συγχρόνως πως "όσα συζητούνται στον προεκλογικό αγώνα στην Ελλάδα είναι υπόθεση των Ελλήνων"...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: