1.1.15

Ποδαρικό με προβλήματα στην Κρήτη...

Ποδαρικό με προβλήματα στην ΚρήτηΚατολισθήσεις και πλημμύρες σπιτιών...


Η κακοκαιρία και τα προβλήματά της φαίνεται ότι έκαναν ποδαρικό στην Κρήτη. Από χθες το πρωί ο...
αέρας και η βροχή έπλητταν το νησί, ενώ αργά το βράδυ δημιουργήθηκαν πολλά προβλήματα σε διάφορες περιοχές του νησιού που συνεχίστηκαν και κατά την διάρκεια της βραδιάς.

Οι κλήσεις σε πυροσβεστική και αστυνομία ήταν δεκάδες από πολίτες που έβλεπαν τα σπίτια τους να πλημμυρίζουν, αλλά και από ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί σε αυτοκίνητα.

Πιο συγκεκριμένα, το κέντρο της Πυροσβεστικής κατέγραψε 15 κλήσεις για απάνλτηση υδάτων, αλλά και 9 κλήσεις που χρειάστηκε η συνδρομή της Υπηρεσίας στα Χανιά για να απεγκλωβιστούν οι άνθρωποι από αυτοκίνητα και σπίτια που είχαν πλημμυρίσει με νερό, χωρίς ευτυχώς να κινδυνέψει κανένας.

Τα έντονα όμως καιρικά φαινόμενα δημιούργησαν και προβλήματα στους δρόμους του νησιού. Υπάρχουν αρκετές κατολισθήσεις που έχουν σημειωθεί στον επαρχιακό οδικό δίκτυο στα Χανιά. Κατολίσθηση έγινε και στην εθνική οδό Ηρακλείου-Ρεθύμνου στο ύψος της Λυγαριάς, με την αστυνομία όμως να συνδράμει στην περιοχή και να λύνει το πρόβλημα.

Το κρύο, σύμφωνα με την ΕΜΥ, δεν θα υποχωρήσει ούτε τις επόμενες ημέρες καθώς μικρή άνοδος ως προς τις μέγιστες τιμές αναμένεται το Σαββατοκύριακο. Τ Δευτέρα και την Τρίτη όμως αναμένεται νέα πτώση της θερμοκρασίας κάνοντας ακόμα πιο δύσκολη τη βουτιά για τον Σταυρό τα Θεοφάνεια.

Ενδεικτικό του κρύο της πρώτης ημέρας του 2015 είναι ότι σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ το θερμόμετρο θα δείξει πάνω από 10 βαθμούς Κελσίου μόνο στα νησιά του Αιγαίου και τα Δωδεκάνησα...
cretapost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: