21.1.15

Προβολή θετικής ατζέντας από τον Αλ. Τσίπρα...

Σε δεύτερο πλάνο περνάει πλέον για την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ η σφοδρή αντιπαράθεση με τη ΝΔ και τον πρωθυπουργό και στην πρώτη γραμμή εμφανίζονται τα...
θετικά μηνύματα για την επόμενη ημέρα των εκλογών. 

Στην Κουμουνδούρου είναι πεισμένοι πως η πρώτη θέση έχει «κλειδώσει» και μάλιστα με διαφορά και ζητούμενο είναι η αυτοδυναμία. Στην κατεύθυνση αυτή η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ εκτιμά ότι με θετικά μηνύματα μπορεί να προσελκύσει τους αναποφάσιστους, που δεν συγκινούνται - αντιθέτως αποστρέφονται την κούφια αντιπαράθεση και την κοινή περιεχομένου πόλωση.

Ο Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη, μάλιστα, παρουσίασε χθες έξι δεσμεύσεις που, όπως είπε, διαλύουν τη στρατηγική του φόβου. 

Πρώτη δέσμευση να αλλάξει πορεία η Ελλάδα μέσα στην Ευρώπη, ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα του χρέους που πνίγει τους λαούς. 

Δεύτερη δέσμευση η εγγύηση για τις καταθέσεις και τις αξιοπρεπείς συντάξεις. 

Τρίτη δέσμευση, ο τερματισμός των πλειστηριασμών στην πρώτη κατοικία. 

Τέταρτη δέσμευση, η δίκαιη φορολογία, με αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ και κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και αντικατάστασή του από το Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. 

Πέμπτη δέσμευση του τέλος της διαπλοκής και του μαύρου πολιτικού χρήματος. 

Και έκτη δέσμευση, η αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης, με τα γνωστά μέτρα για επαναφορά του κατώτατου μισθού στα 751 ευρώ, επαναφορά της 13ης σύνταξης κοκ.

Η Κουμουνδούρου, εκμεταλλευόμενη και τις τοποθετήσεις του πρωθυπουργού, κατηγορεί τη σημερινή ηγεσία της ΝΔ για «ακροδεξιά ρητορική», αντιδιαστέλλοντάς τη, μάλιστα, με την ΝΔ που ίδρυσε ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. «Κάθε μέρα που περνάει, επιβεβαιώνεται ότι απέναντί του ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ένα κόμμα που δεν έχει καμιά σχέση με τη κεντροδεξιά παράταξη, με τη ΝΔ του Κωνσταντίνου Καραμανλή. 

Απέναντί του έχει μια έξαλλη ακροδεξιά των εκλεκτών του κ. Σαμαρά, που μέχρι πρότινος ανήκαν σε κόμματα της ακροδεξιάς. Πώς ζητά, λοιπόν, ο κ. Σαμαράς την ψήφο της μεσαίας τάξης; Με τον κ. Βορίδη που υιοθετεί τα συνθήματα της χούντας και απειλεί ότι «θα κάνει ό,τι και αν χρειαστεί» για να μη γίνει σεβαστή η ψήφος του λαού στο ΣΥΡΙΖΑ;» ανέφερε χαρακτηριστικά χθες από τη Θεσσαλονίκη ο Αλέξης Τσίπρας. 

Χαρακτήρισε, μάλιστα, το κόμμα του ως την «ήρεμη δύναμη», δεσμεύτηκε ότι δεν θα συμμαχήσει με καμιά δύναμη του Μνημονίου «είτε φανερή, είτε μασκαρεμένη» και ζήτησε αυτοδυναμία. «Όσο πιο ισχυρός είναι ο ΣΥΡΙΖΑ, τόσο πιο ισχυρή είναι η διαπραγματευτική μας θέση» είπε...
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: