25.1.15

Πρώτο θέμα παγκοσμίως η πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ...


-Πανηγυρισμοί στην πλατεία Κλαυθμώνος.
-Για ιστορική νίκη μιλάνε στην Κουμουνδούρου.
ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ...
Κεντρικό θέμα στις σημαντικότερες ιστοσελίδες η διαφαινόμενη συντριπτική νίκη του ΣΥΡΙΖΑ στις ελληνικές εκλογές.
Η συνεχής...
ενημέρωση του βρετανικού Guardian
Spiegel online: Εκλογές στην Ελλάδα: Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι πολύ μπροστά - Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν - Η χώρα είναι μπροστά σε μία αριστερή στροφή καθώς οι προβλέψεις δείχνουν προβάδισμα για τον Αλέξη Τσίπρα 
Sueddeutsche.de: Αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα - Η αριστερή συμμαχία του Τσίπρα έχει καθαρό προβάδισμα μετά τα πρώτα exit polls, πιθανόν να μπορεί να κυβερνήσει μόνος του - 

Russia Today:Το κόμμα που τάσσεται κατά της λιτότητας προηγείται στα exit polls με 35,5% έως 39,5% 
Liberation: Μεγάλη νίκη προβλέπεται για τον ΣΥΡΙΖΑ 
Reuters: Ισχυρό προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ  

El pais: «Τα exit polls δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αγγίζει την απόλυτη πλειοψηφία»:    
   
 
Corriere Della Sera: «Η Ελλάδα στις κάλπες – Τα exit polls δείχνουν θρίαμβο Τσίπρα»

  «Οι Έλληνες ψηφοφόροι αποφάσισαν να αλλάξουν την κυβέρνησή τους», αναφέρει το ABC και προσθέτει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στήριξε την προεκλογική του εκστρατεία στην δέσμευση επαναδιαπραγμάτευσης των όρων της διάσωσης απορρίπτοντας τα μέτρα λιτότητας.  Για μεγάλη νίκη του ΣΥΡΙΖΑ γράφει το BBC που όμως θεωρεί αβέβαιο ακόμα το αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα κατορθώσει να πάρει την αυτοδυναμία. Επιπλέον κάνει μνεία στην τρίτη θέση που σύμφωνα με τα Exit Polls φαίνεται να μοιράζονται Χρυσή Αυγή και Ποτάμι.


Για ιστορική νίκη μιλάνε στον ΣΥΡΙΖΑ
Μετά την ανακοίνωση των exit polls, κύκλοι του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ σχολίασαν: «Είναι μια ιστορική νίκη για το λαό, ο οποίος τάχτηκε με συντριπτική πλειοψηφία κατά της λιτότητας. Είναι ένα ισχυρό μήνυμα  για την Ευρώπη που μπορεί να αποτελέσει εφαλτήριο αλλαγών. Ο ΣΥΡΙΖΑ αναλαμβάνει την ευθύνη να συγκροτήσει κυβέρνηση κοινωνικής σωτηρίας να υλοποιήσει το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης και να διαπραγματευτεί στην Ευρώπη».
Στο μεταξύ, πλήθος πολιτών έχουν από νωρίς κατακλύσει το κεντρικό προεκλογικό περίπτερο του ΣΥΡΙΖΑ στην Πλατεία Κλαυθμώνος.
Το κλίμα είναι ιδιαιτέρα καλό, ιδιαίτερα μετά την ανακοίνωση των exit polls.
Στο σημείο βρίσκονται πολίτες και ξένων χωρών καθώς και αντιπροσωπείες κομμάτων από τις ευρωπαϊκές συμμαχίες του ΣΥΡΙΖΑ.
Αργά το βράδυ αναμένεται να επισκεφθεί το σημείο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας.






Πανηγυρισμοί και στην Πάτρα:



πηγές left.gr, topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: