21.1.15

Νέα Φαλλοκρατία...

Ιανουάριος 2015. Για να εμπεδώσω την πεποίθηση για το πόσο φαλλοκρατικές είναι οι κοινωνίες που έζησα μέχρι πριν δυο χρόνια -όχι πως είχα και κάποια αμφιβολία- συνέβαλε, με τον πιο αναμφισβήτητο τρόπο, το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας. 

Όπως...
διέρρευσε στα ΜΜΕ, πριν την ανακοίνωση του ψηφοδελτίου Επικρατείας, ο πρόεδρός της υποσχέθηκε ότι θα υπάρχουν «και γυναίκες» σε αυτό. Σαν να πρόκειται για κάτι εξαιρετικά βλαβερό ή επαναστατικό και το κόμμα κάνει την «υπέρβαση» και με «γενναιότητα» συμπεριλαμβάνει ΚΑΙ γυναίκες. 

Πράγματι, δύο γυναίκες (2) σε σύνολο δώδεκα (12) υποψηφίων, βρέθηκαν στο ψηφοδέλτιο. Από την άλλη, χωρίς να μιλήσει για «υπέρβαση» και με φυσιολογικό τρόπο, ο κύριος Σαμαράς, συμπεριέλαβε στο ίδιο ψηφοδέλτιο, και υιό υπουργού του Τσολάκογλου και υιό υπουργού της Χούντας των συνταγματαρχών. Αυτό ωστόσο δεν προκαλεί πια και έκπληξη. Πλάι του, καιρό τώρα, σε θέση ισχυρού υπουργού, υπάρχει το αγαπημένο παιδί του Γιώργου Παπαδόπουλου, Μάκης Βορίδης, που, μόλις προχθές, υποσχέθηκε να μην παραδώσει την εξουσία στην Αριστερά, «ό,τι και αν είναι εκείνο το οποίο χρειάζεται να κάνουμε». Τσεκουράτα λόγια.

Η απαξιωτική αντιμετώπιση των γυναικών, όμως, από τη ΝΔ, είναι προσβολή. Και όχι μόνο για τις γυναίκες...

Για να διαβάσετε ολόκληρο το άρθρο του Niko ago πατήστε εδώ

Δεν υπάρχουν σχόλια: