3.1.15

Μπλεξίματα για την Αλαμουντίν!...



Απειλές, ότι κινδυνεύει να συλληφθεί δέχθηκε από Αιγύπτιους αξιωματούχους η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ, Αμάλ και αυτό γιατί έστειλε μια...
αναφορά στην αιγυπτιακή κυβέρνηση, η οποία αποκαλύπτει τα τρωτά σημεία του δικαστικού συστήματος της χώρας.

Όλα ξεκίνησαν όταν η Αμάλ Κλούνεϊ έβγαλε στη φόρα τις αδυναμίες του δικαστικού συστήματος της Αιγύπτου, εξαιτίας των οποίων καταδικάστηκαν τρεις δημοσιογράφοι του Al Jazeera, οι οποίοι είναι πελάτες της.

«Αρχικά μας εμπόδισαν να κάνουμε την αναφορά στο Κάιρο. Μας ρώτησαν αν ασκεί κριτική στο στρατό, τη δικαιοσύνη ή την κυβέρνηση. Απαντήσαμε καταφατικά και τότε μας ενημέρωσαν ότι κινδυνεύουμε με σύλληψη», δήλωσε η Αμάλ, η οποία όμως δεν πτοείται από κάτι τέτοια.

Η αναφορά που συνέταξε η σύζυγος του Τζορτζ Κλούνεϊ υποστηρίζει ότι το δικαστικό σύστημα της Αιγύπτου είναι ανεπαρκώς ανεξάρτητο, τονίζει ότι αξιωματούχοι του υπουργείου Δικαιοσύνης έχουν μεγάλη εξουσία πάνω στους δικαστές και επισημαίνει ότι η κυβέρνηση ελέγχει σε υπερβολικό βαθμό τους εισαγγελείς. Καλεί τέλος τους αξιωματούχους να σταματήσουν να επιλέγουν δικαστές για συγκεκριμένες υποθέσεις.

«Η πρότασή μας δεν εφαρμόστηκε και έχουμε δει τα αποτελέσματα σε αυτή τη συγκεκριμένη υπόθεση, όπου επέλεξαν έναν δικαστή γνωστό για τις βάναυσες ετυμηγορίες του», δήλωσε η Αμάλ, η οποία εξέφρασε και τους φόβους της ότι η συγκεκριμένη αναφορά δεν θα επιτρέψει στους πελάτες της να έχουν μια δίκαιη δίκη, μετά την έφεση που άσκησαν αυτή την εβδομάδα.

Στο πλευρό της Αμάλ είναι φυσικά ο σύζυγός της, ο οποίος φροντίζει με κάθε τρόπο να της δείχνει την τρυφερότητά του και την συμπαράστασή του.

 star.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: