19.1.15

Ψάχνει να βρει αποδείξεις ο Βενιζέλος...



Μπορεί να μένουν επτά μέρες ως τις εκλογές, ο Ευάγγελος Βενιζέλος όμως, αντί να επικεντρώνεται στον προεκλογικό αγώνα του ΠΑΣΟΚ, σκαλίζει τα...
αρχεία του, προσπαθώντας να αποδείξει τα αναπόδεικτα.
 Αφορμή, οι δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου περί ανατροπής του το 2011, τις οποίες και επιχειρούν να αποκρούσουν στο ΠΑΣΟΚ επιστρατεύοντας τώρα ως και δηλώσεις του αδερφού του πρώην πρωθυπουργού, Νίκου Παπανδρέου ή και τη …λίστα των βουλευτών που διαγράφηκαν ή ανεξαρτητοποιήθηκαν από την ΚΟ του ΠΑΣΟΚ κατά τη διετία διακυβέρνησης της χώρας από τον Γιώργο Παπανδρέου.

Ειδικότερα, μεταξύ πολλών άλλων, η Χαριλάου Τρικούπη, διαρρέει αποσπάσματα επιστολής του Νίκου Παπανδρέου στις 31 Δεκεμβρίου 2011, με την οποία παραδέχεται (σ.σ. όπως την ερμηνεύουν) την οικειοθελή αποχώρηση του Γ.Παπανδρέου από την πρωθυπουργία, σημειώνοντας μάλιστα ότι νωρίτερα, από τον Ιούνιο του 2011, ο πρώην πρωθυπουργός είχε προτείνει στον Αντ.Σαμαρά να παραιτηθεί. «Είναι ο πρώτος και μοναδικός πρωθυπουργός από τότε που θυμάμαι που έφυγε οικειοθελώς από την πρωθυπουργία. Παραιτήθηκε. Και το είχε προτείνει (να παραιτηθεί) και τον Ιούνιο αλλά για λόγους κακιάς διαχείρισης από πλευρά ΣΑΜΑΡΑ χάλασε - η θριαμβολογία της ΝΔ μόλις το πρότεινε ότι "αν είμαι ΕΓΩ το πρόβλημα, φεύγω" ακολούθησε με το "Ο Φαήλος έδιωξε τον Παπανδρέου" και έτσι χάλασε η πρόταση», έγραφε τότε ο Νίκος Παπανδρέου, με στόχο πάντως να διαψεύσει τα περί …οικογενειακών παρεμβάσεων που ακούγονταν έντονα εκείνη την εποχή.

Την ίδια ώρα, στο ΠΑΣΟΚ «θυμίζουν» ποιοι βουλευτές είτε διαγράφηκαν είτε ανεξαρτητοποιηθήκαν μεταξύ Μαΐου 2010 και Φεβρουαρίου 2012, επιχειρώντας να …αποδείξουν ότι δεν επρόκειτο για «βενιζελικούς» βουλευτές. Τη λίστα συμπληρώνουν οι : Γιάννης Δημαράς, Σοφία Σακοράφα, Βασίλης Οικονόμου, Βαγγέλης Παπαχρήστος, Παναγιώτης Κουρουμπλής, Λούκα Κατσέλη, Μιλένα Αποστολάκη, Σπύρος Κουβέλης, Άννα Βαγενά, Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου, Βάσω Παπανδρέου, Λάμπρος Μίχος, Μαρία Κυριακοπούλου, Ανδρέας Τριανταφυλλόπουλος, Βασίλης Τόγιας, Γεώργιος Κασσάρας, Χάρης Καστανίδης, Κυριακή Τεκτονίδου, Χρήστος Κατσούρας, Γιάννης Μιχελογιαννάκης, Θεόδωρος Παραστατίδης, Αλέξανδρος Αθανασιάδης, Γεώργιος Παπαμανώλης, Οδυσσέας Βουδούρης, Μάντατζη Τσετίν, Ηλίας Θεοδωρίδης, Γιάννης Αμοιρίδης, Χρήστος Μαγκούφης, Γιώργος Λιάνης.

matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: