15.1.15

«Η Σπυράκη σαν το δολοφόνο επιστρέφει στον τόπο του εγκλήματος»...



ΣΥΡΙΖΑ: Επιστρέφει ο ΦΜΑΠ στα ακίνητα...

Την επαναφορά του Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας στα ακίνητα ανακοίνωσε ο ΣΥΡΙΖΑ με την ταυτόχρονη κατάργηση του ΕΝΦΙΑ του 2015.
Απαντώντας στη Μαρία Σπυράκη, που κατηγόρησε το ΣΥΡΙΖΑ ότι διαλύει τη μεσαία τάξη, η Κουμουνδούρου υπογράμμισε ότι: «Έχει ...
δεσμευτεί ότι ένα από τα πρώτα μέτρα της κυβέρνησης του θα είναι η κατάργηση του ΕΝΦΙΑ, η επαναφορά του αφορολόγητου της πρώτης κατοικίας μέχρι ένα ορισμένο ύψος άξιας και η θέσπιση ενός Φόρου Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας. Ένας φόρος ο οποίος δεν θα αφορά τις μικρές και μεσαίες ιδιοκτησίες, και θα είναι έντονα προοδευτικός».


«Όπως ο δολοφόνος γυρνάει πάντα στον τόπο του εγκλήματος, έτσι και η κ. Σπυράκη έχει το θράσος να επανέρχεται στο θέμα του ΕΝΦΙΑ κατηγορώντας τον ΣΥΡΙΖΑ για λεηλασία της μεσαίας τάξης» τονίζεται σε σχετική ανακοίνωση.

Το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης προσθέτει: «Η πραγματικότητα είναι αδιαμφισβήτητη. Η ΝΔ ψήφισε τον ΕΝΦΙΑ ενσωματώνοντας σε αυτόν το χαράτσι για τα ακίνητα, το οποίο υποτίθεται ότι είχε έκτακτο χαρακτήρα.

Το 2015 οι φορολογούμενοι θα πληρώσουν για ΕΝΦΙΑ 3,3 δις. Τα 0,7 δις αφορούν τις δύο τελευταίες δόσεις για τον ΕΝΦΙΑ του 2014 και τα 2,6 δις αφορούν τον ΕΝΦΙΑ του 2015. Αυτό σημαίνει ότι ο άδικος αυτός φόρος διατηρείται στο ίδιο ύψος. Επομένως, ο κ. Σαμαράς λέει ψέματα όταν αναφέρεται σε φοροελαφρύνσεις».
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: