9.1.15

Νέα υπόθεση ομηρίας στο Παρίσι...


-Περικυκλωμένοι οι δράστες στην Dammartin-en-Goele. 
-Εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία της περιοχής...
Σε εξέλιξη βρισκεται η επιχείρηση στην περιοχή Port de Vincennes, ανατολικά του Παρισιού, καθώς σημειώθηκαν πυροβολισμοί και τουλάχιστον πέντε άνθρωποι κρατούνται όμηροι, ενώ...
υπάρχει ένας τραυματίας. Ο ενας εκ των δυο δραστων, φέρεται να είναι ο ύποπτος για την επίθεση στη Μοντρούζ με τη μία νεκρή αστυνομικό. 
Την ίδια ώρα, ταμπουρωμένοι στην μικρή εκτυπωτική επιχείρηση (στην πόλη Dammartin-en-Goele) παραμένουν οι δύο δραστες του μακελειού στα γραφεία της Charlie Hebdo.
 To France 2 μεταδίδει πως ο όμηρος (που κρατάνε οι δυο δράστες) είναι άνδρας 26 χρονών.   Στο μεταξύ, νωρίτερα το Europe 1 είχε μεταδώσει, πως, υπάρχουν ανησυχίες για τον Michel Catalano, ιδιοκτήτη της επιχείρησης, καθώς η οικογένειά του ανέφερε πως δεν είχε νέα του από το πρωί και μάλλον πρόκειται για τον όμηρο των αδελφών Κουασί. Η ταυτότητα του ομήρου όπως και περισσότερα στοιχεία δεν έχουν δοθεί ακόμη στη δημοσιότητα.

Παράλληλα, εκκενώθηκαν όλα τα σχολεία της περιοχής. Αν και το πρωί αποφασίστηκε να παραμείνουν όλοι οι μαθητές μέσα στα κτίρια προκειμένου να μην διακινδυνεύσει η ασφάλειά τους, οι αρχές έστησαν επιχείρηση εκκένωσης ώστε να μεταφερθούν μακριά από το σημείο της αστυνομικής επιχείρησης στο τυπογραφείο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: