14.1.15

Πνίγηκε από την καταιγίδα το Ηράκλειο...

Η καταρρακτώδης βροχή στην ευρύτερη περιοχή του Ηρακλείου, έχει προκαλέσει έντονα προβλήματα απο την υπερχείλιση χειμάρρων.

Ο Γιόφυρος υπερχείλισε, ενώ...
απο τις αστυνομικές αρχές απαγορεύτηκε η πρόσβαση προς τον ποταμό Δρακουλιάρη.

Είναι χαρακτηριστικό ότι μαζί με την Πυροσβεστική Υπηρεσία συνδράμουν επί τόπου τόσο η Ελληνική Αστυνομία αλλά και οι δυνάμεις της ΕΜΑΚ. Σε πολλές περιπτώσεις ο απεγκλωβισμός γίνεται μονάχα με φουσκωτές βάρκες αφού η προσέγγιση με τα ειδικά οχήματα είναι αδύνατη.

Νωρίτερα αγροτικό αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν τρία άτομα παρασύρθηκε απο τα νερά κοντά στο γήπεδο του Καρτερού και ευτυχώς χάρη στην επέμβαση της ΕΜΑΚ έγινε δυνατόν ο ασφαλής απεγκλωβισμός τους.

Επίσης διασώστες έσπευσαν να απεγκλωβίσουν - με βάρκα - απο το σπίτι του στις Μαλάδες, έναν 35χρονο άντρα.

Υπενθυμίζεται πως το τμήμα Πολιτικής Προστασίας της Π.Ε. Ηρακλείου έχει εκδόσει ανακοίνωση - έκκληση στους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί και να αποφεύγουν τις μετακινήσεις, παρα μόνο εαν υπάρχει απόλυτη ανάγκη.

Νωρίτερα, το απόγευμα, από την ένταση των ανέμων δεν γλίτωσε ούτε ένα μέρος από το στέγαστρο του Παγκρητίου Σταδίου.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, μέχρι στιγμής, έχει ζητηθεί η συνδρομή της για 11 κοπές δέντρων, 4 απαντλήσεις και 2 απεγκλωβισμούς ενώ το παρήγορο είναι ότι όσο νυχτώνει το πλήθος των τηλεφωνημάτων από πολίτες που ζητούν βοήθεια, μειώνεται σταδιακά.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: