20.1.15

Ακραίο ταξικό κόμμα η Ν.Δ. Σαμαρά...

Προτεραιότητα για τον Σαμαρά αποτελούν όχι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, αλλά, αντιθέτως, τα...
υψηλότερα εισοδήματα και τα κέρδη.


Η πρωτοφανής ένταση με την οποία αντιμετωπίστηκε από την εκπρόσωπο του Σαμαρά και τον ίδιο τον σημερινό αρχηγό της Ν.Δ. ακόμη και η σκέψη που εξέφρασε ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ευκλείδης Τσακαλώτος για τη φορολόγηση, όχι άμεσα αλλά στο μέλλον, με συντελεστή 50% των εισοδημάτων πάνω από 80.000 ευρώ δείχνει με τον πιο ανάγλυφο τρόπο ότι η άλλοτε κραταιά Κεντροδεξιά έχει μετεξελιχθεί σε ένα ακραίο ταξικό κόμμα, δέσμιο των συμφερόντων των πιο πλούσιων στρωμάτων.

Χάλασαν τον κόσμο η εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ο ίδιος ο Σαμαράς ότι δήθεν ο ΣΥΡΙΖΑ θα υπερφορολογήσει τη μεσαία τάξη. Επειδή όμως η προπαγάνδα έχει κοντά ποδάρια, η κινδυνολογία της Δεξιάς έπεσε στον κάλαθο των αχρήστων. Πρώτα απ' όλα αποκαλύφθηκε ότι εισόδημα πάνω από 80.000 ευρώ δηλώνει κάτω από το 0,50% των φορολογούμενων, επομένως δεν πρόκειται για καμιά μεσαία τάξη, αλλά για υψηλά εισοδήματα. Για τα συμφέροντα αυτών των στρωμάτων, των πιο πλούσιων, κόπτονται η εκπρόσωπος της Ν.Δ. και ο σημερινός αρχηγός της, όχι για τη μεσαία τάξη, την οποία συνέθλιψαν οι μνημονιακές πολιτικές. Σαμαράς και Σπυράκη κρίνουν εξ ιδίων τα αλλότρια...

Αλλά και οι προτάσεις που έχει κάνει ο Σαμαράς για φορολογικές ελαφρύνσεις δεν ξεκίνησαν από καμιά μεσαία τάξη, ούτε βεβαίως τους χαμηλόμισθους και τους χαμηλοσυνταξιούχους. Στο επίκεντρο των εξαγγελιών Σαμαρά ήταν η σταδιακή μείωση του ανώτερου φορολογικού συντελεστή από το 42% στο 32% για τα εισοδήματα και από το 26% στο 15% για τα κέρδη των επιχειρήσεων. Επομένως, προτεραιότητα για τον Σαμαρά αποτελούν όχι τα χαμηλά και μεσαία στρώματα, αλλά, αντιθέτως, τα υψηλότερα εισοδήματα και τα κέρδη. Γιατί λοιπόν κόπτεται ο Σαμαράς και η υψηλόμισθη εκπρόσωπός του; Όχι πάντως για τα χαμηλά εισοδήματα, η φορολογική ελάφρυνση των οποίων θα μπορούσε να αυξήσει τη ζήτηση και κατά συνέπεια να τονώσει την οικονομία αυξάνοντας τελικά με αυτόν τον τρόπο και τα δημόσια έσοδα.

Άλλωστε τα φτωχότερα κοινωνικά στρώματα δεν αποθησαυρίζουν, όπως τα πλουσιότερα, αλλά μέσω της κατανάλωσης τονώνουν την οικονομία καθώς οι δαπάνες τους έχουν υψηλό πολλαπλασιαστή. Ο ΣΥΡΙΖΑ σε όλους τους τόνους δεσμεύτηκε ότι όχι μόνο δεν θα επιβαρυνθούν τα χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, αλλά αντιθέτως θα ελαφρυνθούν για να μπορέσουν να τα βγάλουν πέρα και για να τονωθεί η οικονομία.

Το ζήτημα της φορολογικής πολιτικής είναι ένα από τα πιο κρίσιμα θέματα, καθώς αποκαλύπτει το χάσμα πολιτικής μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Η Δεξιά του Σαμαρά επιλέγει να εκπροσωπήσει τα πλουσιότερα και ο ΣΥΡΙΖΑ τα φτωχά και μεσαία κοινωνικά στρώματα...
avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: