25.1.15

Αργά αναμένεται η δήλωση Τσίπρα...

Τι λέει το ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα
BINTEO...
Ικανοποίηση για την "ιστορική νίκη", αισιοδοξία αλλά και αναμονή για την αυτοδυναμία επικρατεί στην Κουμουνδούρου, στην οποία πάντως...
επικρατεί ψυχραιμία και αποφεύγονται προς το παρόν οι πανηγυρικές δηλώσεις - σύμφωνα και με τις άνωθεν συστάσεις.


Σύμφωνα με πληροφορίες η δήλωσή Τσιπρα θα γίνει αργά το βράδυ, όταν θα έχει προχωρήσει η έκδοση των αποτελεσμάτων, ενώ αργότερα αναμένεται να γίνει γνωστό αν θα κάνει δήλωση στο Ζάππειο ή στο εκλογικό κέντρο του ΣΥΡΙΖΑ στην Κλαυθμώνος, το οποίο αυτή τη στιγμή έχει πλημμυρίσει από κόσμο.

Στο μεταξύ τα γραφεία της Κουμουνδούρου βρίσκονται σε δημοσιογραφικό κλοιό, καθώς το κτίριο έχουν κατακλύσει διαπιστευμένοι δημοσιογράφοι του ΣΥΡΙΖΑ, οι φωτορεπόρτερ έχουν λάβει θέσεις από νωρίς στην είσοδο, ενώ ξένοι δημοσιογράφοι και ανταποκριτές έχουν "στρατοπεδεύσει" σε ειδική τέντα που έχει στηθεί απέναντι από την κεντρική είσοδο.

Τι λέει το ΚΚΕ για το εκλογικό αποτέλεσμα

Ως απόρριψη της αντιλαϊκής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ, με προσδοκία μειωμένων απαιτήσεων, είναι η ψήφος στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφέρεται στο πρώτο άτυπο σχόλιό του και συμπληρώνει : « Ταυτόχρονα δεν είναι ψήφος συνολικής αποδοχής και μεγάλων προσδοκιών, με μια έννοια είναι ψήφος υπό αίρεση, υπό εξέταση της πορείας της νέας κυβέρνησης υπό τον ΣΥΡΙΖΑ. Το εκλογικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε κάτω από την πίεση ενός ρεύματος άμεσης κυβερνητικής εναλλαγής. Επικράτησε η λογική «ποια κυβέρνηση-ποιος διαπραγματευτής» πάντα μέσα στα αντιλαϊκά τείχη της ΕΕ, μακριά από τα πραγματικά προβλήματα του λαού. Το σύστημα καταφέρνει ακόμα να εγκλωβίζει εκλογικά την λαϊκή δυσαρέσκεια σε δρόμους ανώδυνους, ελεγχόμενους από το ίδιο».

Στο επίμαχο θέμα του ποσοστού του ΚΚΕ, ο Περισσός επισημαίνει ότι «φαίνεται να επιβεβαιώνεται μια τάση επανασυσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και με νέους ψηφοφόρους που εκφράστηκε και στις ευρωεκλογές του Μαΐου 2014. Όσοι έκαναν το θετικό βήμα, για πρώτη φορά και ψήφισαν ΚΚΕ σε αυτές τις συνθήκες πρέπει να το συνεχίσουν, μέσα σε αυτές τις συνθήκες δικομματικής πόλωσης, είναι θετικό».


πηγη topontiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: