15.1.15

Τριπλή εμπρηστική επίθεση σε περιφέρεια της Βρετανίας...


Μάχη με τις φλόγες έδωσαν εκατοντάδες πυροσβέστες στο Νότιο Οξφορντσάιρ, καθώς 3 πυρκαγιές ξέσπασαν σχεδόν ταυτόχρονα, ενώ μία από αυτές εκδηλώθηκε στα  γραφεία του...
περιφερειακού συμβουλίου.

Μάρτυρας ανέφερε πως είδε ένα φλεγόμενο αυτοκίνητο στον προθάλαμο των γραφείων. Ένας 47χρονος συνελήφθη, ο οποίος θεωρείται ύποπτος για εμπρησμό.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας του Thames Valley «θεωρείται πως ένα όχημα συγκρούστηκε στους τοίχους του κτιρίου όπου στεγάζονται τα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου, με αποτέλεσμα να ξεσπάσει πυρκαγιά. Υπάρχουν αποκαΐδια παντού και συνιστάται στους κατοίκους να αποφεύγουν την περιοχή. 

Δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί ως αποτέλεσμα των τριών πυρκαγιών, ωστόσο ερευνώνται τα κτίρια. Σ’ αυτό το στάδιο η αστυνομική έρευνα επικεντρώνεται στο γεγονός ότι τα τρία περιστατικά συνδέονται και θεωρούνται ύποπτα. Ένας 47χρονος ντόπιος συνελήφθη ως ύποπτος για εμπρησμό και είναι υπό κράτηση».

Είκοσι επτά πληρώματα απεστάλησαν στις τρεις διαφορετικές εστίες φωτιάς, μία σε μια αποθήκη, η δεύτερη σ’ ένα γραφείο τελετών και η άλλη στα γραφεία του συμβουλίου. Σύμφωνα με αναφορές οι 3 φωτιές ξέσπασαν με διαφορά δέκα λεπτών η μία από την άλλη, μετά τις 3 τα ξημερώματα, ώρα Βρετανίας.

Ο ιδιοκτήτης του γραφείου τελετών υπαινίχθηκε πως οι πυρκαγιές ήταν αποτέλεσμα εμπρησμού, ενώ μάρτυρας τόνισε στην Oxford Mail: «Μένω ακριβώς δίπλα στο γραφείο τελετών και γύρω στις 3.15 τα ξημερώματα άκουσα έναν θόρυβο. Οπότε βγήκα έξω και είδα ένα αυτοκίνητο να πέφτει με ταχύτητα στο κτίριο του συμβουλίου

. Επίσης, το γραφείο τελετών που είναι ακριβώς δίπλα είχε τυλιχθεί στα φλόγες, οπότε τηλεφώνησα στον ιδιοκτήτη, ο οποίος ειδοποίησε την Πυροσβεστική και προσπαθήσαμε να την κατασβέσουμε μαζί με πυροσβεστήρες. Όπως εικάζω έσπασαν το τζάμι της μπροστινής πόρτας, έριξαν μέσα γκαζάκι και στη συνέχεια άναψαν σπίρτο ανάβοντας φωτιά». 

Ο συνιδιοκτήτης του γραφείου τελετών επεσήμανε: «Θεωρώ πως έκαναν λάθος. Ίσως νόμιζαν ότι το γραφείο μας ήταν κάποια είσοδος στο συμβούλιο. Δεν έχω ιδέα γιατί έβαλαν φωτιά στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου». 

Οι προγραμματισμένες κηδείες συνέχισαν κανονικά ενώ η φωτιά δεν επηρέασε τις σορούς που βρίσκονταν στο γραφείο τελετών.

Ο David Etheridge, αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος του Οξφορντσάιρ τόνισε: «Προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε 3 πυρκαγιές στην περιοχή, που ξέσπασαν σε σύντομο χρονικό διάστημα. Είναι περιστατικά που βρίσκονται σε εξέλιξη και εργαζόμαστε σκληρά να θέσουμε υπό έλεγχο τις φλόγες με τη βοήθεια των γειτονικών τμημάτων πυρόσβεσης και διάσωσης. Σ' αυτό το στάδιο δεν μπορώ να πώ ποιες είναι οι αιτίες της πυρκαγιάς, αυτήν την έρευνα την έχει αναλάβει η αστυνομία του Thames Valley, με την οποία συνεργαζόμαστε».

Αυτόπτης μάρτυρας που βιντεοσκόπησε τη φωτιά στα γραφεία του περιφερειακού συμβουλίου δήλωσε στο SkyNews: «Η οροφή κατέρρευσε ενώ η μισή έχει τυλιχθεί στις φλόγες. Έφθασα νωρίς και η αστυνομία δεν ήταν ακόμη εκεί. Τώρα δεν μπορείς να πλησιάσεις με τίποτα. Το γραφείο κηδειών είναι το τελευταίο οίκημα στην κεντρική είσοδο για την περιφέρεια. Η αποθήκη είναι μόλις ένα μίλι μακριά».

real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: