17.1.15

Συμβαίνει τώρα: Συνέλαβαν τον αρχηγό των τζιχαντιστών στο Βέλγιο;...



Στην Ελλάδα και την Τουρκία αναζητεί η βελγική αστυνομία τον «εγκέφαλο» των επιθέσεων που αποτράπηκαν...

Σε εξέλιξη ευρεία σύσκεψη κορυφαίων στελεχών στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης - Συνολικά έχουν ...
προσαχθεί τέσσερις Μαροκινοί
Σύσκεψη κορυφής πραγματοποιείται αυτή την ώρα στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης καθώς σύμφωνα με πληροφορίες η ΕΛΑΣ προσήγαγε τον αρχηγό των πυρήνα των τζιχαντιστών στο Βέλγιο .



Εκτός από τον φερόμενο ως «εγκέφαλο» η ελληνική αστυνομία έχει προσαγάγει άλλους τρεις μαροκινούς υπηκόους μετά από κατεπείγον σήμα της Europol.

Αυτό που αναμένεται τώρα είναι η επίσημη ταυτοποίηση του προσαχθέντα από διαμέρισμα του Παγκρατίου, από τις Βελγικές αρχές.



Για οργάνωση του πυρήνα από την Ελλάδα ή την Τουρκία είχαν κάνει λόγο νωρίτερα μέσα ενημέρωσης του Βελγίου. Κατά τις ίδιες πληροφορίες από το Βέλγιο πρόκειται για έναν 27χρονο Βέλγο μαροκινής καταγωγής που μεγάλωσε στο Μόλενμπεεκ, μια λαϊκή συνοικία των Βρυξελλών έχοντας εμφανιστεί σε πολλά προπαγανδιστικά βίντεο του Ισλαμικού Κράτους στο Ίντερνετ.

Σημειώνεται ότι καθημερινά η ελληνική αστυνομία καοι άλλες αρχές έρχονται σε επαφή με ευρωπαϊκές υπηρεσίες για το ενδεχόμενο κάποιοι από τους καταζητούμενους φανατικούς μαχητές να έχουν περάσει από την Ελλάδα και χαρακτηριστικό είναι το γεγονός ότι μετά την υπόθεση τυο Παρισίου έφτασε και δεύτερο σήμα από τη Europol που έλεγε να ενταθούν οι έλεγχοι καθώς υπάρχουν πληροφορίες ότι κάποιοι από τους φανατικούς τζιχαντιστές ενδέχεται να ξεκίνησαν από την Ελλάδα...

protothema

Δεν υπάρχουν σχόλια: