21.1.15

Στον Άνθιμο με στόχο το εκκλησίασμα...

Στιγμιότυπο από τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τον μητροπολίτη Άνθιμο«Εμείς προχωρούμε πάντοτε με κριτήριο το έθνος, την πατρίδα, τη θρησκεία και πάντοτε με γνώμονα το συμφέρον του...
τόπου» τόνισε ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, απευθυνόμενος στον μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμο, κατά τη διάρκεια της σημερινής του επίσκεψης στη Μητρόπολη Θεσσαλονίκης.

Ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι είναι «πολύ μεγάλη τιμή και ευχαρίστηση» κάθε φορά που συναντά τον μητροπολίτη διότι, όπως είπε, είναι «ένας φλογερός ιεράρχης, ο οποίος είναι κήρυκας της Ορθοδοξίας μας και κήρυκας των δικαίων του Ελληνισμού και της Μακεδονίας μας».

Από την πλευρά του, ο μητροπολίτης ευχήθηκε στον πρωθυπουργό υγεία, δύναμη, φωτισμό, καλή συνεργασία με τους συνεργάτες του και καλή αντιμετώπιση όλων των προβλημάτων της πατρίδας και με τους πολιτικούς «όλων των άλλων κομμάτων της ελληνικής επικράτειας» για ενιαία παρουσία του ελληνισμού, στο όνομα και της κοινής πίστης και του συμφέροντος του λαού.

Σκοτσέζικο ντους από την ΕΚΤ

Τις αποφάσεις της ΕΚΤ για την παροχή ρευστότητας από τον ELA προς τις ελληνικές τράπεζες και κυρίως τι θα γίνει με το θέμα της ποσοτικής χαλάρωσης, QE, και ποια θα είναι η μεταχείριση της Ελλάδας, περιμένει ο πρωθυπουργός Αντ. Σαμαράς για να θέσει την επομένη, στην προεκλογική συγκέντρωση της Ν.Δ. στην Αθήνα όσο πιο πιεστικά γίνεται το δίλημμα της αβεβαιότητας.

Ως προς τον Εκτακτο Μηχανισμό Ρευστότητας, τα νέα από τη Φρανκφούρτη αναμένονται θετικά. Ομως, για την ποσοτική χαλάρωση, στο μέγαρο Μαξίμου προετοιμάζονται ήδη για τα χειρότερα.

Το σκoτσέζικο ντους από την ΕΚΤ εκτιμάται στο επιτελείο της Ν.Δ. ότι θα λειτουργήσει καταλυτικά στο κλείσιμο της προεκλογικής περιόδου. Ο κ. Σαμαράς είχε συνεχή επικοινωνία με τον διοικητή της ΤτΕ και τηλεφωνική συνομιλία με τον Μ. Ντράγκι, κάτι που επισήμανε και στις δηλώσεις του μετά την επίσκεψη που έκανε χθες το απόγευμα στο δημαρχείο της Γλυφάδας:

«Πρωταρχική μου μέριμνα είναι η θωράκιση του τραπεζικού μας συστήματος και βεβαίως της ελληνικής οικονομίας», δήλωσε ο πρωθυπουργός και διαβεβαίωσε ότι στις 26 Ιανουαρίου θα «κάνουμε ό,τι είναι αναγκαίο για την πατρίδα, με σιγουριά και χωρίς παχιά λόγια και υπερβολές, που αυτή τη στιγμή μόνο κακό κάνουν στην οικονομία και στις αγορές».
efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: