13.1.15

Γιατί έμεινε εκτός ο Χρύσανθος...


Η απουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας ήταν το κυρίαρχο θέμα συζήτησης στη γαλάζια Παράταξη χθες.

Ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά είχε...
ρόλο alter ego του Πρωθυπουργού τα τελευταία δυο χρόνια στο Μέγαρο Μαξίμου, και κεντρικό ρόλο στην επικράτηση στην εσωκομματική εκλογή του 2009, στη μάχη της διαδοχής του Κώστα Καραμανλή.

Στον Χρύσανθο Λαζαρίδη έχουν χρεώσει μια σειρά από στρατηγικές επιλογές που οι επικριτές του θεωρούν ότι λειτούργησαν αρνητικά για την κυβέρνηση και τον Αντώνη Σαμαρά, από τη θεωρία των δυο άκρων και τη στρατηγική της εξόδου από το Μνημόνιο, μέχρι τον ΕΝΦΙΑ, την επίσπευση της προεδρικής εκλογής, και τη στρατηγική του φόβου, που ακολουθήθηκε στο ξεκίνημα της προεκλογικής περιόδου, για να την “κουρέψει” ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς.

Σύμφωνα με σημερινό ρεπορτάζ των “Νέων”, η απουσία του Χρύσανθου Λαζαρίδη από το ψηφοδέλτιο Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας, στο οποίο βρισκόταν ήδη από τις εκλογές του 2012, οφείλεται και στην εσωκομματική θύελλα που είχε προκαλέσει, ενώ γίνεται λόγος και για “καθοριστικό ρόλο” που διαδραμάτισε ο Δημήτρης Σταμάτης.

“Το μήνυμα είναι ότι η έξοδος Λαζαρίδη είναι η κατάληξη ενός εμφυλίου που εξελισσόταν στο πρωθυπουργικό επιτελείο”, καταλήγει το ρεπορτάζ των “Νέων”.

ysterografa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: