5.1.15

Ποιος είναι ποιος, ο - πιο Δεξιός δε γίνεται - Στέφανος Αναγνώστου...


Ο Στέφανος Αναγνώστου έως χθες γ.γ. Ενημέρωσης ανέλαβε κυβερνητικός εκπρόσωπος για την προεκλογική περίοδο. Η επιλογή του δείχνει για μια ακόμη φορά την προτίμηση του πρωθυπουργού σε άτομα που πρόσκεινται στις απόψεις της ακροδεξιάς.

Το παρελθόν και το υπόβαθρο του Στέφανου Αναγνώστου είχε βρεθεί για πρώτη φορά στο μικροσκόπιο όταν ανέλαβε γγ. Ενημέρωσης. Τις αποκαλύψεις είχε κάνει ο...
Ιός. Σύμφωνα με το σχετικό δημοσίευμα ο κυβερνητικός πλέον εκπρόσωπος υπήρξε συντάκτης του (φιλοχουντικού) «Ελεύθερου Κόσμου» και συγγραφέας βιβλίου για την «προδοσία της Κύπρου» που καταφέρεται κατά του Μακάριου, του Κωνσταντίνου Καραμανλή και αθωώνει διά της πλαγίου τον δικτάτορα Δημ. Ιωαννίδη.


«Το περιεχόμενο του βιβλίου δεν αφήνει καμιά αμφιβολία για την πολιτική τοποθέτηση του νέου γενικού γραμματέα» ανέφερε χαρακτηριστικά ο «Ιός». «Βασικές πηγές του είναι ο «Ελεύθερος Κόσμος», ο επίσης φιλοχουντικός και ήδη χρυσαυγίτικος «Στόχος» και το διαβόητο «Υπόμνημα» του Γεωργίου Αλφαντάκη, συνηγόρου του δικτάτορα Παπαδόπουλου στη δίκη των πρωταιτίων του πραξικοπήματος, το ίδιο που δημοσιεύει κάθε χρόνο στις 24 Ιουλίου η εφημερίδα «Χρυσή Αυγή».

Στο βιβλίο, ο Στ. Αναγνώστου ισχυρίζεται, σύμφωνα με τον Ιό, πως ο Μακάριος δεν βρισκόταν στο Προεδρικό Μέγαρο την ώρα που εκδηλώθηκε το πραξικόπημα εναντίον του από τα ενεργούμενα της χούντας Ιωαννίδη, κι έτσι «ο δρόμος προς την προδοσίαν της Κύπρου είχε αρχίσει να διαγράφεται».

Ο Στ. Αναγνώστου στοχοποιεί στη συνέχεια την ηγεσία της ΕΡΕ (και εν συνεχεία της Νέας Δημοκρατίας) και της Ενωσης Κέντρου (εν συνεχεία ΕΔΗΚ), καθώς, κατά τον κ. Αναγνώστου, εκείνοι ήταν που διέπραξαν τη δεύτερη προδοσία (την «ηθική αυτουργία» στην προδοσία). Κατονομάζονται επειδή «εδέχθησαν ως νόμιμον την εισβολήν των Τούρκων» και είναι βέβαια η Ελένη Βλάχου, ο Γεώργιος Μαύρος και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής (σ. 46-49).

«Το κερασάκι στην τούρτα», προσθέτει ο Ιός, «είναι η απαλλαγή του δικτάτορα Ιωαννίδη από την ευθύνη για την κυπριακή τραγωδία. Ο κ. Αναγνώστου υποστηρίζει ότι «διά την προδοσίαν της Κύπρου έγινε ευρυτάτη συνεργασία μεταξύ των αναφερθέντων προσώπων» και υπαινίσσεται ότι ο «Φάκελος Κύπρου» δεν ανοίγει για να μη δικαιωθεί ο Δημήτριος Ιωαννίδης (σ. 96)».

Ο Στέφανος Αναγνώστου είχε με επιστολή του απαντήσει στο δημοσίευμα κάνοντας λόγο για «αυθαίρετα συμπεράσματα που εξυπηρετούν σκοπιμότητα της πιο άθλιας μορφής».
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: