2.1.15

Ο πρόθυμος κ. Αντ. Σαμαράς...

Εγινε και αυτό. Ο πιο ακριβοθώρητος πρωθυπουργός έκανε δήλωση στην τηλεοπτική κάμερα που... συμπτωματικά συνάντησε μπροστά του βγαίνοντας από το Μαξίμου. Πρόθυμος και...
προσηνής, έσπευσε να κατακεραυνώσει στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ (στην περίπτωση τον Γιάννη Τόλιο) για δηλώσεις του σε τηλεοπτικό σταθμό σχετικά με τη στάση του κόμματός του κατά τη διαπραγμάτευση με τους δανειστές. Δεν είναι της ώρας να μπούμε στην ουσία των πολιτικών επιχειρημάτων της μιας ή της άλλης πλευράς. Υπάρχουν αναλυτικά ρεπορτάζ στην εφημερίδα μας.

Το ενδιαφέρον βρίσκεται στη συμπεριφορά του Αντ. Σαμαρά, ο οποίος αντέδρασε σαν Βρετανός πρωθυπουργός έξω από την Ντάουνινγκ Στριτ. Με μία όμως διαφορά, ότι εκεί υπάρχουν κανονικοί δημοσιογράφοι, που δεν διατυπώνουν ερωτήσεις δημοσίων σχέσεων με κομματική-προεκλογική σκοπιμότητα. Αντίθετα, θέτουν πολύ σημαντικά και κρίσιμα ζητήματα της εσωτερικής και εξωτερικής πολιτικής και, παρά το βρετανικό φλέγμα, τα ερωτήματα είναι πιεστικά και αλλεπάλληλα.

Αυτό που κάνει εντύπωση είναι ότι ο κ. Σαμαράς, που αποφεύγει όπως ο φάντης το ρετσινόλαδο τη δημοσιότητα και φροντίζει να εκτίθεται μόνο σε ασφαλές περιβάλλον, όπως έκανε πρόσφατα με την (αυτο)συνέντευξή του στην κρατική ΝΕΡΙΤ, άλλαξε συμπεριφορά. Από δω και πέρα, μπορεί πλέον να απαντά στον δρόμο σε κάθε ερώτηση που ενδεχομένως θα του διατύπωνε κάποιος, αρκεί... να μπορεί να τον πλησιάσει.

Ο πρωθυπουργός που εμφανιζόταν σπανίως ακόμη και στην ολομέλεια της Βουλής -προτιμούσε τα πηγαδάκια βουλευτών του κόμματός του στο εντευκτήριο- έγινε αίφνης ένας πολιτικός ανοιχτός στα μέσα ενημέρωσης και συνεργάσιμος. Το μόνο που απομένει να δούμε είναι εάν θα συνεχίσει πραγματικά αυτή την τακτική. Μία απόδειξη θα μπορούσε να είναι να σηκώσει το γάντι και να δεχτεί την πρόταση για τουλάχιστον μία προεκλογική αναμέτρηση με τον αρχηγό της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης. Εάν δεν δεχτεί, όπως και στις πρόσφατες ευρωεκλογές, πολύ δύσκολα θα μπορέσει να πείσει για την ειλικρίνεια των προθέσεών του...

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: