20.1.15

«Γαλάζια» στελέχη κρατούν αποστάσεις από τον Σαμαρά...

Ψηφίζουμε δυνατά Σαμαρά
Το ψυχροπολεμικό δόγμα των «δύο κόσμων» επιχειρεί να αναβιώσει η Ν.Δ., με τον Αντ. Σαμαρά να υιοθετεί τη ρητορική που εγκαινίασε ο Μ. Βορίδης. Δυσαρέσκεια για την τακτική αυτή εκφράζουν...
«γαλάζια» στελέχη, κρατώντας σαφές αποστάσεις τόσο για το συγκεκριμένο θέμα όσο και για την κινδυλογία που έχει επικρατήσει στην προεκλογική τακτική της Συγγρού. 

Μ. Γιαννάκου-Ευ. Αντώναρος

Κόντρα στον ορυμαγδό της κινδυνολογίας χθες (19/01) η πρώην υπουργός Μ. Γιαννάκου σε συνέντευξη της στον ρ/σ «Στο Κόκκινο», καταδικάζει την «αμοιβαία δαιμονοποίηση» ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ, τονίζοντας ότι «δεν λένε την αλήθεια όσοι ισχυρίζονται ότι με τον ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει ορυμαγδός, ούτε όμως κι εκείνοι που λένε ότι θα εξασφαλίσουν διαγραφή του χρέους». Εν τω μεταξύ, ο πρώην κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγ. Αντώναρος, με τρεις διαδοχικές αναρτήσεις στα social media, επέκρινε τη γραμμή Βορίδη, αναφέροντας -μεταξύ άλλων- ότι «η ανοχή σε όσους νιόφερτους παίζουν με τις αρχές και τους κανόνες συμπεριφοράς της κεντροδεξιάς μας παράταξης έχει τα όριά της».

Δημ. Αβραμόπουλος

Σε δύσκολη θέση βρέθηκε και ο επίτροπος Δ. Αβραμόπουλος, ο οποίος, στην τελευταία συνεδρίαση της Ε.Ε., είχε πάρει θέση υπέρ της «ευελιξίας του Συμφώνου Σταθερότητας», προκαλώντας αμηχανία και κατόπιν εκνευρισμό στο μέγαρο Μαξίμου. Χθες το βράδυ συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό, στον απόηχο των τελευταίων δηλώσεων Μέρκελ, Γιούνκερ, Λαγκάρντ, Ντράγκι και Μοσκοβισί. Η συνάντηση ζητήθηκε από τον κ. Σαμαρά αναφορικά με τη σύνοδο των υπουργών Εξωτερικών για την Ασφάλεια.

Ο κ. Αβραμόπουλος, πάντως, στις δηλώσεις που έκανε αμέσως μετά, χαρακτήρισε ότι είναι «ανυπόστατες φήμες» πως θα είναι υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας με πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ. «Είμαι νεοδημοκράτης», είπε ο κ. Αβραμόπουλος, αλλά απέφυγε να πάρει θέση για τις εκλογές, λέγοντας ότι «είναι επίτροπος της Ε.Ε.». Σύμφωνα με πληροφορίες, λόγω των υποχρεώσεών του στις Βρυξέλλες, δεν θα παραστεί στις τελευταίες ομιλίες του κ. Σαμαρά στη Θεσσαλονίκη, την Τετάρτη και την Παρασκευή στην Αθήνα.

Ντ. Μπακογιάννη

Ακόμα ένα προβεβλημένο στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, η Ντόρα Μπακογιάννη, άσκησε κριτική στον πρόεδρο του κόμματός της, για την περίοδο που έσκιζε τα μνημόνια. Επίσης, μίλησε για το «ρίξιμο» της κυβέρνησης Μητσοτάκη, ισχυριζόμενη ότι αυτοί που ανέτρεψαν την κυβέρνηση εκείνης της εποχής κατέστρεψαν την χώρα. «Εάν το έργο της κυβέρνησης Μητσοτάκη είχε ολοκληρωθεί σήμερα φίλες και φίλοι δεν θα ήμασταν σε αυτήν την κρίση» σημείωσε χαρακτηριστικά, σε προεκλογική της ομιλία.   

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: