8.1.15

Η Ντόρα προσπαθεί να διαφοροποιηθεί από την ακροδεξιά ατζέντα Σαμαρά...

Η Ντόρα Μπακογιάννη με συνέντευξή της στο "news247" προσπαθεί, μιλώντας για υπέρβαση, να στρογγυλέψει την ακροδεξιά γραμμή Σαμαρά. 
Με μικρές αιχμές και κάποιοες διαφοροποιήσεις διεκδικεί το ρόλο της...
πιο ήπιας φωνής σε ένα κόμμα που ο Σαμαράς και οι συνεργάτες του έχουν δομήσει σε θεμέλια... Μπαλτάκου.

Η Ντ. Μπακογιάννη πιστεύει ότι η Ν.Δ μπορεί να εκφράσει τους πολιτικά άστεγους του κέντρου και να πείσει και πάλι τους ψηφοφόρους εφόσον αρθρώσει οραματικό πολιτικό λόγο. “Παρά τα λάθη που έγιναν, τώρα είναι η ώρα της υπέρβασης”, δηλώνει απευθυνόμενη στη γαλάζια βάση και καλώντας όποιον έχει ψηφίσει έστω και μία φορά Ν.Δ να την εμπιστευθεί ξανά, υπενθυμίζοντας το 2009.

Σε αυτή την προεκλογική εκστρατεία από πλευράς Ν.Δ κυριαρχεί η στρατηγική του φόβου. Μπορείτε να κερδίσετε μόνο με το φόβο;

Κυρία Σαμαρά, όλοι μας βρισκόμαστε πλέον αντιμέτωποι με την αλήθεια. Ούτε οι πολίτες ούτε οι πολιτικοί έχουμε το άλλοθι της άγνοιας. Την τελευταία πενταετία, η χώρα κόντεψε αρκετές φορές να βγει από την ευρωζώνη. Τώρα φτάσαμε στη στιγμή της αλήθειας και της απόφασης για την πορεία της χώρας. Οι εκλογές αυτές είτε θα δικαιώσουν τις θυσίες των Ελλήνων είτε θα φέρουν τη χώρα και πάλι στο χείλος της καταστροφής. Τον φόβο τον προκαλεί ο ΣΥΡΙΖΑ με τα όσα παράλογα υπόσχεται. Η ΝΔ, η παράταξη της ευθύνης και των μεγάλων επιλογών, θα μιλήσει με τη γλώσσα του ρεαλισμού, με πραγματικά στοιχεία. Πιστεύω ότι μπορούμε να πείσουμε και πάλι τους ψηφοφόρους, εφόσον αρθρώσουμε έναν οραματικό πολιτικό λόγο που θα δώσει διέξοδο και ελπίδα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Εάν ανατραπούν όλα τα προγνωστικά και η Ν.Δ είναι ξανά κυβέρνηση,δεν υπάρχουν ορισμένες δεσμεύσεις βάσει του τελευταίου e mail του κ.Χαρδούβελη προς την τρόικα που πρέπει να τηρήσει;

Προφανώς η κυβέρνηση θα κληθεί να τηρήσει δεσμεύσεις που σχετίζονται με την προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών, όπως λ.χ. τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος και τη διατήρηση του πρωτογενούς πλεονάσματος. Δεν χρειαζόμαστε κανέναν ξένο για να μας πείσει γι’ αυτά. Εκείνο στο οποίο θα πρέπει να επιμείνει η νέα κυβέρνηση είναι οι μεταρρυθμίσεις διαρθρωτικού χαρακτήρα με αναπτυξιακή διάσταση. Και είναι προφανές ότι μία κυβέρνηση με ορίζοντα τετραετίας και όχι δύο μηνών θα μπορεί να πετύχει περισσότερα στη δύσκολη διαπραγμάτευση. Δυστυχώς ο ΣΥΡΙΖΑ είχε προαναγγείλει τις εκλογές, υπονομεύοντας έτσι τη διαδικασία της ολοκλήρωσης του ελληνικού προγράμματος. Με αποκατεστημένη την πολιτική σταθερότητα της χώρας, θα μπορούμε να διαπραγματευτούμε σε άλλη βάση. Κάποια πράγματα πρέπει όπως σας είπα να γίνουν. Η φορολογία στον τουρισμό όμως, δεν πρέπει να γίνει. Δεν πρέπει να γίνει, γιατί δεν μπορούμε να ισοπεδώνουμε την “μοναδική” παραγωγική μας βάση. Επίσης είναι τώρα η ώρα να πετύχουμε ένα φορολογικό σύστημα δίκαιο και σταθερό, με μειωμένους συντελεστές φορολογίας, το οποίο θα προσελκύσει επενδύσεις και θα δημιουργήσει θέσεις εργασίας.

Το Βερολίνο στέλνει ξεκάθαρα και σε όλους τους τόνους το μήνυμα πως όποια και να είναι η κυβέρνηση μετά τις 25, οι δεσμεύσεις της Ελλάδας ισχύουν. Πως λοιπόν μπορεί η Ν.Δ να υπόσχεται αόριστα μείωση της φορολογίας εφόσον η σημερινή πολιτική δεν αλλάξει;

Οι δεσμεύσεις που έχει αναλάβει η χώρα δεν σχετίζονται με τη φορολογία αλλά με την μακρο-οικονομική μας πορεία. Η φορολογία είναι τακτική για την επίτευξη των οικονομικών στόχων, όχι αυτοσκοπός. Έτσι, στο νέο μετεκλογικό περιβάλλον, εφόσον επικρατήσουν οι φωνές της λογικής και του ευρωπαϊσμού, η πολιτική σταθερότητα θα επιτρέψει να προχωρήσουν ανεμπόδιστα οι αποκρατικοποιήσεις και οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις που θα τροφοδοτήσουν την οικονομία και θα φέρουν περισσότερα έσοδα στα δημόσια ταμεία. Με τον τρόπο αυτό, θα μπορέσουμε, να μειώσουμε τους φορολογικούς συντελεστές χωρίς να τεθεί σε κίνδυνο η πορεία της δημοσιονομικής προσαρμογής.

Διαβάστε ολόκληρη την συνέντευξη, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: