20.1.15

Κατεπείγουσα έρευνα για τις παρακολουθήσεις τηλεφώνων κοντά σε κόμματα...

Προκαταρκτική εξέταση για τις παρακολουθήσεις των κομμάτων
Κατεπείγουσα προκαταρκτική εξέταση για τις παράνομες παρακολουθήσεις κινητών τηλεφώνων πολιτικών κομμάτων, που αποκάλυψε η εφημερίδα "Τα Νέα", διέταξε η Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.
Θα διερευνηθούν...
τυχόν αδικήματα παραβίασης του απορρήτου της τηλεφωνικής επικοινωνίας κατ' εξακολούθηση, από υπαίτιο που ενεργεί κατ' επάγγελμα και κατά συνήθεια, καθώς και παραβίασης προσωπικών δεδομένων κατ' εξακολούθηση, με σκοπό παράνομου περιουσιακού οφέλους και βλάβης τρίτου.    

Την έρευνα ανέλαβε ήδη ο εισαγγελέας Γιώργος Καλούδης.

Σύμφωνα με την έρευνα των "Νέων", που έγινε με ειδική συσκευή, εντοπίστηκαν ίχνη υποκλοπών και επεμβάσεων σε κινητά τηλέφωνα σε περιοχές, όπου βρίσκονται γραφεία κομμάτων, καθώς και σε άλλα κεντρικά σημεία της Αθήνας.

Τα περισσότερα από αυτά τα «πολύ ύποπτα συμβάντα», όπως χαρακτηρίστηκαν από το λογισμικό, εντοπίστηκαν σε μικρή απόσταση από τα γραφεία της Νέας Δημοκρατίας στη Συγγρού και αμέσως μετά στην Πλατεία Κουμουνδούρου, όπου βρίσκεται το αρχηγείο του ΣΥΡΙΖΑ και στην ευρύτερη περιοχή των γραφείων του ΠΑΣΟΚ, προς την πλευρά των Εξαρχείων και της Σόλωνος.

in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: