21.1.15

Σταθάκης: Η χώρα θα παραμείνει στο ευρώ...

Σταθάκης: Η χώρα θα παραμείνει στο ευρώHXHTIKO...
Ο υποψήφιος με τον ΣΥΡΙΖΑ στα Χανιά, Γιώργος Σταθάκης, μίλησε στον Real Fm 97,8 και την εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου, για την εκλογική αναμέτρηση και την επόμενη μέρα των εκλογών.
«Αύριο θα εξαγγείλει ο Ντράγκι, ένα...
πρόγραμμα όχι σαν αυτό που θα ήθελε, λίγο μικρότερης εμβέλειας από το 1 τρις. Κατά τη γνώμη μου, δεν θα τοποθετηθεί σχετικά με το αν θα περιλάβει η αν θα αποκλείσει κάποιες χώρες. Έχω την εντύπωση ότι θα μείνει ανοιχτό», σχολίασε αρχικά ο κ. Σταθάκης και συνέχισε:

«Ίσως θα υπάρξει ο χώρος για να γίνει αυτή η συζήτηση με τη νέα κυβέρνηση που θα προκύψει».

«Τα μεγέθη, θα μπορούσαν να είναι πολύ σημαντικά αν υπήρχε το αρχικό σχέδιο. Με τον συμβιβασμό θα υπάρχει ένα ηπιότερο αποτέλεσμα αλλά και αυτό θα είναι σημαντικό», πρόσθεσε.

«Εμείς είμαστε προσανατολισμένοι σταθερά στην ιδέα να παραμείνει η χώρα εντός του ευρώ. Οι φοβίες είναι υπερβολικές σε όλα τα επίπεδα. Θα υπάρξει χώρος για μια σοβαρή διαπραγμάτευση και την αναζήτηση μιας ενδεδειγμένης λύσης και αυτό φαίνεται γιατί και οι αγορές είναι ήρεμες. Προεγγράφεται η ιδέα ότι θα υπάρξει μια σοβαρή διαπραγμάτευση», επισήμανε για μία ακόμη φορά ενώ χαρακτήρισε υπερβολική την ερμηνεία ορισμένων διατυπώσεων δηλώσεων υποψηφίων του ΣΥΡΙΖΑ:

«Υπάρχει μια υπερβολική ερμηνεία ορισμένων διατυπώσεων, διότι αυτό που διατυπώνουν με διάφορους τρόπους, είναι η κεντρική προσέγγιση του ΣΥΡΙΖΑ. Δεν θα προστρέξουμε σε διαπραγμάτευση με την Τρόικα. Θα επιδιώξουμε πολιτική διαπραγμάτευση. Αυτό θα είναι το πρώτο βήμα της επόμενης μέρας. Έχει διαμορφωθεί ο χώρος για να αναλάβει ο ΣΥΡΙΖΑ και η νέα κυβέρνηση την πολιτική διαπραγμάτευση έτσι όπως το επιδιώκει».

«Πρέπει να πάρουμε υπόψη μας τις νέες πραγματικότητες της Ελλάδας και της Ευρώπης μετά τις εκλογές», είπε ακόμα και συνέχισε:

«Υπάρχει μια ρευστότητα στο πολιτικό τοπίο και υπάρχει μια δυσκολία για συμμαχίες. Εντούτοις η επόμενη μέρα θα είναι πιο ξεκάθαρη. Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι δεν θα συγκυβερνήσουμε με τη Νέα Δημοκρατία και το ΠΑΣΟΚ, πρέπει να δούμε τη σύνθεση της νέας Βουλης, αν και πιστεύω ότι έστω και οριακά, ο ΣΥΡΙΖΑ θα έχει αυτοδύναμα. Κανείς δεν θέλει δεύτερες εκλογές.

Ακούστε το ηχητικό, EΔΩ

πηγη enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: