5.1.15

Θέτει προτεραιότητες και "κλείνει" ψηφοδέλτια...

gap2Με το "νέο ξεκίνημα" να έχει γίνει ήδη από το Σάββατο με την ανακοίνωση του Κινήματος Δημοκρατών Σοσιαλιστών από τον Γιώργο Παπανδρέου, τώρα το βάρος πέφτει στις...
προγραμματικές εξαγγελίες και την στελέχωση των ψηφοδελτίων του Κινήματος, καθώς οι εκλογές απέχουν μόλις 20 μέρες και η προθεσμία για την κατάθεση των ψηφοδελτίων –πλην του Επικρατείας- λήγει στις 9 Ιανουαρίου.

Στο Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών βάζουν ήδη προτεραιότητες. Στα «μεγάλα ζητούμενα» για την χώρα σήμερα, τοποθετούν την ασφαλή έξοδο της χώρας από την κρίση, την ανασυγκρότηση της παραγωγικής της βάσης και την προστασία αυτών που υπέφεραν από την κρίση, αγωνιζόμενοι πρωτίστως για την αντιμετώπιση της ανεργίας. Φιλοδοξώντας να προσελκύσουν τους πολιτικά άστεγους προοδευτικούς πολίτες της χώρας, μιλούν για «προοδευτικό πλαίσιο συνεργασίας στη βάση προοδευτικών συμφωνιών», με το στίγμα των συνεργασιών που θα επιδιώξουν να δίνει ο εκπρόσωπος Τύπου του κινήματος Φίλιππος Σαχινίδης ακόμα πιο γλαφυρά. Ερωτηθείς με ποιον θα μπορούσε να συγκυβερνήσει πιο άνετα το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών, με τον ΣΥΡΙΖΑ ή τη ΝΔ, απάντησε πως «μιλάμε για προοδευτικές συμμαχίες», επαναλαμβάνοντας πως οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει να έχουν ένα προοδευτικό πλαίσιο και πως «δεν θα γίνουμε παρακολούθημα κανενός. Δεν μπορούμε να είμαστε ‘ουραγός της δεξιάς’, ούτε να επισφραγίζουμε συντηρητικές και πελατειακές πολιτικές». Στο ίδιο μήκος κύματος, μίλησε και για την ανάγκη που έχει η χώρα για προοδευτικές και δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις, τις οποίες και στοχεύει να υπηρετήσει ο νέος φορέας.

Με τα ψηφοδέλτια του νέου Κινήματος να βρίσκονται υπό κατάρτιση, το ποιοι θα βρεθούν στο πλευρό του πρώην πρωθυπουργού στην προσπάθεια για ανασυγκρότηση των δυνάμεων του δημοκρατικού σοσιαλισμού, φάνηκε τόσο από τις παρουσίες στελεχών στο Μουσείο Μπενάκη στην ‘πρεμιέρα’ του Κινήματος, όσο και από τις θέσεις που έχουν ήδη ‘κλειδώσει’.

Το «παρών» στην εκδήλωση έδωσαν μεταξύ πολλών άλλων η σύζυγος του Γιώργου Παπανδρέου, Άντα, τα αδέρφια του, Νίκος και Αντρίκος με τις συζύγους τους, η ιστορική γραμματέας του Ανδρέα Παπανδρέου, Άγγελα Κοκκόλα, η Ρεγγίνα Βάρτζελη, ο Νίκος Αθανασάκης, ο Παύλος Γερουλάνος, ο Νίκος Ζιώγας, ο Δημήτρης Δρούτσας, ο Φίλιππος Σαχινίδης, ο Γιώργος Πεταλωτής, ο Δημήτρης Ρέππας, ο Γιώργος Παναγιωτακόπουλος, ο Νίκος Σηφουνάκης, ο Θάνος Μωραΐτης, ο Συμεών Κεδίκογλου, ο Χρήστος Αηδόνης, ο Φίλιππος Πετσάλνικος, η Μαριλένα Κοππά, ο Σωκράτης Ξυνίδης, ο Μιχάλης Καρχιμάκης, ο Πάνος Μπεγλίτης, ο Γιώργος Ανωμερίτης, ο Μανώλης Στρατάκης, η Ελισσάβετ Παπαζώη, ο Άγγελος Τόλκας, ο Γιάννης Πανάρετος, ο Γιάννης Διαμαντίδης, ο Γρηγόρης Νιώτης, η Μαρία Καρακλιούμη, ο Πέτρος Λάμπρου, η Έλσα Παπαδημητρίου, η Αφροδίτη Παπαθανάση, ο Ανδρέας Μακρυπίδης, ο Ανδρέας Φούρας, η Ροδούλα Ζήση, ο Παναγιώτης Κρητικός, ο Χρήστος Μαγκούφης, ο Θανάσης Παπαγεωργίου, ο Νίκος Τσώνης, ο Απόστολος Κατσιφάρας, ο Σταύρος Αρναουτάκης, η Κατερίνα Διαμαντοπούλου, ο Θόδωρος Τσίκας κ.α.

Σε επίπεδο υποψηφιοτήτων, φέρονται να έχουν ‘κλείσει’ οι υποψηφιότητες του Φίλιππου Σαχινίδη στη Λάρισα, του Θάνου Μωραΐτη και του Μιχάλη Καρχιμάκη στη ΄Β Περιφέρεια Αθηνών, του Φραγκίσκου Παρασύρη στο Ηράκλειο, του Συμεών Κεδίκογλου στην Εύβοια, του Κώστα Τριαντάφυλλου στην Χίο, του Άγγελου Τόλκα στην Ημαθία, ενώ υπό συζήτηση είναι ακόμα η υποψηφιότητα του Χρήστου Αηδόνη και του Γιώργου Πεταλωτή...
matrix24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: