12.1.15

Στο στόχαστρο της Χρυσής Αυγής...

Μήνυση κατά της «Εφ.Συν.» υπέβαλε ο Ηλίας Κασιδιάρης
...η «Εφημερίδα των Συντακτών»...
Αύριο το πρωί εκδικάζεται στο Β' Μονομελές Πλημμελειοδικείο η μήνυση που έχει υποβάλει ο Ηλίας Κασιδιάρης εναντίον του διευθυντή της «Εφ.Συν.» Νικόλα Βουλέλη και του δημοσιογράφου Δημήτρη Ψαρρά, μέλους της ερευνητικής δημοσιογραφικής ομάδας «Ιός». Πρόκειται για...
μία από τις πολλές εγκλήσεις χρυσαυγιτών εναντίον μέσων ενημέρωσης και δημοσιογράφων.

Προφανές κίνητρο της βιομηχανίας αυτών των μηνύσεων και αγωγών είναι να υπονομεύσουν το κύρος των δημοσιογραφικών αποκαλύψεων γι’ αυτό που η πρόταση του εισαγγελέα Ντογιάκου ονομάζει «εγκληματική δράση» της οργάνωσης. Και, βέβαια, να πείσουν όσους αφελείς οπαδούς τούς έχουν απομείνει ότι είναι και η οργάνωση «επιτιθέμενη» στο πεδίο της Δικαιοσύνης!

Μόνο που στην περίπτωσή μας η επίθεση της ναζιστικής οργάνωσης είναι πιο στοχευμένη. Στρεφόμενη εναντίον της «Εφ.Συν.» η ναζιστική οργάνωση επιχειρεί να αποκρούσει τα συντριπτικά στοιχεία εις βάρος της, τα οποία περιέχονται στα αποκαλυπτικά ρεπορτάζ της εφημερίδας, και να προετοιμάσει την υπερασπιστική της γραμμή στην επικείμενη δίκη, με το επιχείρημα «τους έχουμε στείλει στη Δικαιοσύνη».

Προκειμένου, όμως, να μην αποκαλυφθεί η πρόθεσή της αυτή, η Χρυσή Αυγή διά του Κασιδιάρη επέλεξε να μας υποβάλει μήνυση για ένα εντελώς ανώδυνο ζήτημα, τη δημοσιοποίηση δηλαδή ενός βίντεο, στο οποίο εμφανίζεται ο ίδιος να υποδύεται τον αρχιφύλακα και να επιβλέπει το ξυλοκόπημα ενός κρατούμενου από δύο υποτιθέμενους αστυνομικούς.

Το βίντεο αυτό, το οποίο αποτελεί πλήρη απόδειξη για τη διάθεση της οργάνωσης να διαπράττει το αδίκημα της αντιποίησης αρχής, προσθέτοντας και την παράνομη βία στη δράση της, δεν εμπίπτει βέβαια στην κατηγορία των «προσωπικών δεδομένων».

Με αφορμή την αυριανή δίκη το Δ.Σ. της ΕΣΗΕΑ καταγγέλλει ότι «η ναζιστική οργάνωση επιχειρεί να χρησιμοποιήσει τον δικαστικό μηχανισμό για να εκφοβίσει και να εξαναγκάσει σε σιωπή όσους τολμούν να ερευνούν τη δράση της Χρυσής Αυγής». Στην πραγματικότητα η Χρυσή Αυγή επιδιώκει να πλήξει την «Εφ.Συν.» κυρίως γιατί η εφημερίδα μας δημοσίευσε το γνήσιο αρχικό καταστατικό της οργάνωσης (26.9.2013), το οποίο αξιολογήθηκε ως εξαιρετικά επιβαρυντικό από τον αντεισαγγελέα του Αρείου Πάγου Χαράλαμπο Βουρλιώτη και περιελήφθη στο αρχικό πόρισμά του.

 πηγη «Εφημερίδα των Συντακτών» 

Δεν υπάρχουν σχόλια: