12.1.15

Η ομιλία του κ. Σαμαρά: η ιστορία με τα Ζάππεια επαναλαμβάνεται...

Όταν προετοιμάστηκα να παρακολουθήσω την ομιλία του κ. Σαμαρά για το πρόγραμμα της Νέας Δημοκρατίας είχα αποφασίσει να μείνω μόνο στην αντικειμενική κριτική των όσων θα ανακοίνωνε, με το δεδομένο ότι όλοι οι υποψήφιοι πρωθυπουργοί έχουν μια...
τάση μεγαλοποίησης και υπερβολής για τα σχεδιαζόμενα και τις υποσχέσεις τους.

Από τις πρώτες φράσεις όμως άρχισα να νοιώθω ότι παρακολουθώ μια εικονική πραγματικότητα (virtual reality). Ο ακριβής ορισμός της εικονικής πραγματικότητας : «Ένα υπολογιστικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία εικονικών κόσμων, στους οποίους ο χρήστης έχει την εντύπωση της ύπαρξης του σε αυτούς και επιπλέον έχει την ικανότητα να πλοηγηθεί και να χειριστεί τα αντικείμενά τους. Για να είναι όσο πιο πετυχημένη γίνεται η βύθιση ενός χρήστη σε ένα περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας, είναι σημαντικό να απομονωθεί ο χρήστης και οι αισθήσεις του από το πραγματικό κόσμο, επικαλύπτοντας τα ερεθίσματα του πραγματικού κόσμου με αντίστοιχα εικονικά, φτιαγμένα από το σύστημα της Εικονικής Πραγματικότητας».




Έτσι από αυτά που ακούγονταν προέκυπταν τα εξής :




Ο κ. Σαμαράς ήταν ο ριζοσπάστης που θέλει να εφαρμόσει ένα πρόγραμμα αλλά η αξιωματική αντιπολίτευση δεν τον αφήνει προσκομίζοντας συνεχώς εμπόδια, που δεν αφήνουν το κυβερνητικό πρόγραμμα να συνεχισθεί και να εξελιχθεί, άρα με λίγα λόγια κυβερνά η αντιπολίτευση και όχι η συγκυβέρνηση.

Οι αποστροφές της ομιλίας του κ. Σαμαρά :

«Κάποιοι θέλουν το κομματικό κράτος επιχειρηματία κάποιοι θέλουν την παντοδυναμία του κρατισμού, εμείς θέλουμε ανάπτυξη»

«Τομές, μεταρρυθμίσεις, ανταγωνιστικότητα παντού»

«Η κυβέρνησή μου απέτρεψε την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

Αποτελούν τους παράγοντες για την εικονική πραγματικότητα που προσπάθησε να εμφανίσει.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: