3.1.15

Πλήρης δικαίωση ΝΔ και Σαμαρά...


Αλλά για τις προβλέψεις του 2011...
Πέντε χρόνια μετά το πρώτο Μνημόνιο η ΝΔ έχει δικαιωθεί απόλυτα στις προβλέψεις που η ίδια έκανε για τις συνέπειες του Μνημονίου όταν ήταν αντιπολίτευση. Αυτό φαίνεται σε μία σειρά από...

δελτία τύπου της ΝΔ κατά το 2011. Σε αυτά ο αναγνώστης θα βρει άλλοτε σκληρή κριτική και άλλoτε εμπεριστατωμένη επιχειρηματολογία για θέματα όπως η καταστροφική πολιτική του Μνημονίου, οι λανθασμένες περικοπές μισθών και συντάξεων, η καταστροφή του κοινωνικού ιστού της χώρας εξαιτίας του Μνημονίου κλπ.


Ο αναγνώστης θα δει πως η ΝΔ ζητούσε ακόμη και αύξηση του κατώτατου μισθού, στα πρότυπα της Ιρλανδίας, δηλώνοντας πως «το Μνημόνιο δεν είναι ταμπού», υποστηρίζοντας πως «χωρίς Κοινωνική Συνοχή, το αίτημα της Ανάπτυξης είναι έωλο» και υποσχόμενη κατάργηση φόρων και εισφορών και καμία μείωση μισθών, συντάξεων, επιδομάτων κλπ.

Κάτω από κάθε δελτίο τύπου παρατίθεται ο σχετικός σύνδεσμος από τον ιστότοπο της ΝΔ. Ο σύνδεσμος με όσα δελτία τύπου βρίσκονται στον ιστότοπο της ΝΔ είναι ο http://front.nd.gr/web/sector-ergasias/press-releases

Δελτίο Τύπου ΝΔ(10/5/2011):

Η ΝΔ τάχθηκε κατά του Μνημονίου, προέβλεψε την ύφεση...

" Η Νέα Δημοκρατία επιδεικνύει, όλο αυτό το διάστημα που βρίσκεται στην αντιπολίτευση έως και σήμερα, αταλάντευτη στάση ευθύνης, χωρίς παρεκκλίσεις και χωρίς λαϊκισμούς. Σε αντίθεση με το ΠΑΣΟΚ που όσο βρισκόταν στην αντιπολίτευση έλεγε μόνιμα «όχι», πρωταγωνιστούσε σε κάθε είδους και μορφής διαμαρτυρία και υποσχόταν τα πάντα στους πάντες για να κερδίσει την εξουσία, η Νέα Δημοκρατία δεν ασκεί καταστροφική αντιπολίτευση.

Η υπεύθυνη στάση της ΝΔ ως αξιωματική αντιπολίτευση

Κανείς δεν μπορεί να αμφισβητήσει ότι η Νέα Δημοκρατία: Ζήτησε εγκαίρως μέτρα που θα απέτρεπαν την κρίση δανεισμού της χώρας, την ώρα που το ΠΑΣΟΚ δυσφημούσε τη χώρα και συζητούσε «υπόγεια» με το ΔΝΤ.

Ζήτησε μέτρα Ανάπτυξης , που θα αναζωογονούσαν την οικονομία και θα κτυπούσαν την ύφεση.

Τάχθηκε κατά του Μνημονίου , σε μια δύσκολη επικοινωνιακά συγκυρία, εστιάζοντας την κριτική της σε δύο καίρια ζητήματα: α) η κυβέρνηση δεν διαπραγματεύτηκε τους όρους δανεισμού και β) από τα μέτρα του μνημονίου έλειπε η αναπτυξιακή διάσταση.

Προέβλεψε έγκαιρα ότι το μείγμα αυτής της πολιτικής θα οδηγήσει στο φαύλο κύκλο της ύφεσης, σε θυσίες χωρίς ελπίδα. Η Νέα Δημοκρατία ανέδειξε την απαίτηση να σταθούμε όσο πιο σύντομα γίνεται μόνοι μας στα πόδια μας. Ποτέ δεν είπε «όχι» χωρίς να προτείνει αντίστοιχα συγκεκριμένες θέσεις. Για πρώτη φορά κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης άρθρωσε λόγο εποικοδομητικό με μέτρα συγκεκριμένα και κοστολογημένα που στόχευαν στην ανάπτυξη. Η παρουσίαση της Στρατηγικής Εξόδου της Ελλάδας από την Κρίση στις 7 Ιουλίου 2010, το «Ζάππειο Ι», συνιστούσε τομή στα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Διαβάστε ολόκληρο το κείμενο του Πάνου Παναγιώτου, ΕΔΩ...

Δεν υπάρχουν σχόλια: