5.1.15

"Όχι" της ΝΔ στο αίτημα για debate...

Αρνητική ήταν η επίσημη απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στη σημερινή, πρώτη συνεδρίασή της Διακομματικής Επιτροπής των επερχόμενων εκλογών, για τη...
διεξαγωγή debate.

Ο καθορισμός των όρων προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ, η χρηματοδότηση των κομμάτων και η δυνατότητα συμμετοχής των εκλογέων που κατοχύρωσαν το δικαίωμα του εκλέγειν την 1η Ιανουαρίου, ήταν τα θέματα που συζήτησε, στην πρώτη συνεδρίασή της, η Διακομματική Επιτροπή των επερχόμενων εκλογών.

Ο καθορισμός των όρων προβολής των κομμάτων στα ΜΜΕ

Σε ό,τι αφορά τους όρους προβολής, συμφωνήθηκε κατά πλειοψηφία να ισχύσει και σε αυτές τις εκλογές η ρύθμιση που ίσχυσε στις εκλογές Μαΐου και Ιουνίου 2012 και στις ευρωεκλογές 2014. Αυτό σημαίνει για κάθε υποψήφιο μια εμφάνιση σε κάθε κανάλι εθνικής εμβέλειας και δυο εμφανίσεις σε περιφερειακά μέσα, και για κάθε κόμμα η μετάδοση της κεντρικής προεκλογικής συγκέντρωσης και μια συνέντευξη ή κάλυψη μιας εκδήλωσης.

Ο ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να υπάρξουν δυο debates -ένα μεταξύ του πρωθυπουργού και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ένα μεταξύ των κομμάτων. Η πρόταση δεν έγινε δεκτή. Μάλιστα ο Γιώργος Μουρούτης ερωτηθείς σχετικά απάντησε: «Δεν υπάρχει τέτοια περίπτωση». Από την πλευρά της ΝΔ τέθηκε, επίσης, το ζήτημα να μην μπορεί να διαφημισθεί κόμμα μέσω άλλων μέσων (όπως π.χ. διαφημιστικών σποτ από εφημερίδα, νεολαία κόμματος κ.ά.)

Το ΚΚΕ ζήτησε να εξαιρεθεί από τον τηλεοπτικό χρόνο η Χρυσή Αυγή, με το επιχείρημα ότι ο τηλεοπτικός χρόνος αποτιμάται σε χρήμα και η χρηματοδότηση της Χρυσής Αυγής έχει προσωρινά ανασταλεί. Η πρόταση, την οποία υποστήριξε και το Ποτάμι, δεν έγινε δεκτή, με το σκεπτικό ότι η Χρυσή Αυγή είναι κόμμα εκλεγμένο στο Κοινοβούλιο.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
enikos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: