15.1.15

"El País": Απεσταλμένος της Μέρκελ στην Αθήνα ο Ραχόι...


Στην Αθήνα ο Πάμπλο Ιγκλέσιας...
Στην Αθήνα θα μεταβεί ο επικεφαλής του Podemos της Ισπανίας Πάμπλο Ιγκλέσιας, ως επίτιμος καλεσμένος στην κεντρική προεκλογική ομιλία του Αλέξη Τσίπρα, που θα πραγματοποιηθεί στις 22 Ιανουαρίου, όπως προκύπτει από σημερινό δημοσίευμα της "El País".
Μάλιστα, η ισπανική εφημερίδα επισημαίνει ότι...
οι πολιτικές συνθήκες σε Ελλάδα και Ισπανία έχουν πολλές ομοιότητες, τονίζοντας παράλληλα ότι οι Ρodemos κατάφεραν να έχουν έναν πρωταγωνιστικό ρόλο στην ελληνική προεκλογική καμπάνια του ΣΥΡΙΖΑ. Όλες οι τηλεοράσεις μετέδωσαν το βίντεο, στο οποίο ο Πάμπλο Ιγκλέσιας στηρίζει τον Αλέξη Τσίπρα και η άφιξή του στην Αθήνα, θεωρείται απάντηση στην στήριξη που παρείχε ο Ισπανός πρωθυπουργός Μαριάνο Ραχόι, στον Έλληνα ομόλογό του Αντώνη Σαμαρά.
Στο δημοσίευμα της El País αναφέρεται ότι η Ελλάδα θα αποτελέσει, τρόπον τινά, προπομπό των ισπανικών εκλογών, ακόμη περισσότερο από τη στιγμή που ο Ραχόι αποφάσισε να δεχθεί την πρόσκληση του Σαμαρά σε αυτό το ταξίδι του – έκπληξη στην Αθήνα.
Η εφημερίδα επισημαίνει επίσης ότι η απόφαση του Ραχόι να επισκεφθεί την Αθήνα χαρακτηρίστηκε από πηγές της ισπανικής κυβέρνησης ως ριψοκίνδυνη και επικίνδυνη, μιας και ο Ισπανός πρωθυπουργός πήρε το ρίσκο να χαρακτηριστεί ως ο απεσταλμένος της Μέρκελ στην Αθήνα.
Μάλιστα, υπενθυμίζεται ότι η Μέρκελ είχε κάνει καμπάνια υποστήριξης στον Αντώνη Σαμαρά το 2012, αλλά σε αυτήν την εκλογική αναμέτρηση, αυτό το ταξίδι φαινόταν αδύνατον, εξαιτίας της κακής εικόνας της καγκελαρίου στην Ελλάδα και για αυτό τον λόγο ανέλαβε ο Ραχόι αυτόν τον ρόλο.

Δεν υπάρχουν σχόλια: