10.1.15

Τσίπρας: Το μόνο exit που έχει απομείνει, είναι το «Σαμαράς exit»...

ΦΩΤΟ &  ΒΙΝΤΕΟ...
Μήνυμα νίκης έστειλε ο Αλ. Τσίπρας από την Κόρινθο όπου επανέλαβε τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ και υπογράμμισε ότι το μόνο exit που έχει απομείνει (μετά την κατάρρευση της ...
κινδυνολογίας για έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη) είναι το «Σαμαράς exit»

Ο Αλ. Τσίπρας, μιλώντας στο κατάμεστο δημοτικό θέατρο της Κορίνθου (έξω από το οποίο βρέθηκε μεγάλο πλήθος κόσμου που δεν κατάφερε να χωρέσει στην αίθουσα), στηλίτευσε το «τρομοκρατικό παραλήρημα» Σαμαρά ο οποίος «έκανε στοιχείο της προπαγάνδας του ακόμα και το δράμα με τους τόσους νεκρούς στη Γαλλία, ακόμη και τη βαρβαρότητα των τζιχαντιστών». Όπως επισήμανε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, ο ωμός ακροδεξιός λόγος του απερχόμενου πρωθυπουργού αποτελεί «περιφρόνηση στα αθώα θύματα και στο δράμα της Γαλλίας».

Από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ, τονίζεται ότι η αιματηρή επίθεση εκτός από τα ανθρώπινα θύματα είχε ως στόχο την ελευθερία της έκφρασης και τη δημοκρατία. «Καταδικάζουμε κατηγορηματικά αυτές τις δολοφονικές ενέργειες, όποια και αν ήταν τα κίνητρά που οδήγησαν σε αυτές. Για εμάς ο εξτρεμισμός, που στρέφεται κατά της ελευθερίας του λόγου, που απαντά με βία στη διαφορετικότητα ή ακόμα και σε υπαρκτά προβλήματα και καταργεί τον δημόσιο διάλογο, είναι καταδικαστέος» υπογράμμιζε ο Αλ. Τσίπρας.





Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ανέφερε ότι «δεν πρέπει να ενδώσουμε στις φωνές τους ρατσισμού και της ξενοφοβίας που ενισχύονται στην Ευρώπη και χρησιμοποιούν περιστατικά σαν και αυτά για τον στιγματισμό, την περιθωριοποίηση και την καταστολή της διαφορετικότητας στις κοινωνίες μας». Ο Αλ. Τσίπρας μίλησε για την ανάγκη μιας νέας πολιτικής διαχείρισης των προσφυγικών και μεταναστευτικών κυμάτων με τις δυτικές χώρες να αναλαμβάνουν μεγαλύτερο βάρος οικονομικής βοήθειας και φιλοξενίας.

Στη συνέχεια μίλησε με έμφαση για την πρόσφατη και διαρκώς ανανεούμενη ομοβροντία εναντίον της προπαγάνδας Σαμαρά:

«Απαγορεύεται το Grexit» δηλώνει η εκπρόσωπος της Κομισιόν.
«Αμετάκλητη η συμμετοχή της Ελλάδας στο ευρώ».
«Επικίνδυνη ανοησία το Grexit» δηλώνει ο Σούλτς
«Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας» από το ευρώ ο Μοσκοβισί.
«Καμιά διάσπαση της Ευρωζώνης, δεν υπάρχει σχέδιο Β» ο Ντράγκι.
«Το Βερολίνο ανοιχτό στο διάλογο με την Αριστερά», ο γερμανικός τύπος.
«Έχει δίκιο ο ΣΥΡΙΖΑ για το χρέος», όλοι οι επιφανείς οικονομολόγοι και διανοούμενοι της Ευρώπης.
«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις, ήρθε η ώρα πολίτες της Κορινθίας να το πούμε ξεκάθαρα: Το Grexit, μας τελείωσε, δεν υπάρχει. Το μόνο exit που απέμεινε είναι το Σαμαράς exit. Δεν υπάρχει έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ, υπάρχει έξοδος του Σαμαρά από την εξουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά ο Αλ. Τσίπρας.





(τεράστιο πλήθος κόσμου και έξω από την αίθουσα)

Στη συνέχεια, επανέλαβε την πρόσκληση του Σαμαρά σε ένα debate «με όποιον συντονιστή θέλει, με όποιους δημοσιογράφους θέλει» ώστε να συγκρίνει ο κόσμος τα προγράμματα του ΣΥΡΙΖΑ και της Νέας Δημοκρατίας.

Όπως υπογράμμισε, η ελληνική κοινωνία ακούει το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, στους βασικούς πυλώνες του οποίου στάθηκε εκ νέου ο Αλ. Τσίπρας. Με βάση αυτό το πρόγραμμα, ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι προς όλες και όλου, «ότι κι αν ψήφισαν στις περασμένες εκλογές», ο ΣΥΡΙΖΑ απλώνει το χέρι του «στην Ελλάδα που επιμένει και αντιστέκεται».

Ο ΣΥΡΙΖΑ, τόνισε μέσα σε χειροκροτήματα ο Αλ. Τσίπρας, καλεί όλες και όλους, συλλογικότητες, κινήματα, πολιτικές και κοινωνικέ δυνάμεις που αντστέκονται «να μοιραστούν μαζί μας ισότιμα και δημοκρατικά, την ευθύνη της μεγάλης αλλαγής και τη χαρά της συμμετοχής στη γιορτή της δημοκρατίας και της ελευθερίας ενός όρθιου λαού».

left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: