13.1.15

Στο «παιχνίδι» του GRexit και ο Γκ. Χαρδούβελης...

Σε συνέντευξή του, σε διεθνές οικονομικό πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών δεν απέκλεισε ένα «ατύχημα» που θα οδηγούσε την χώρα μας εκτός ευρώ και προέτρεψε τον ΣΥΡΙΖΑ «να...
τηρήσει τις δεσμεύσεις που έχει υπογράψει η Ελλάδα». Ο υπουργός Οικονομικών δεν ξέφυγε από το «κλίμα Σαμαρά» μιλώντας στο ίδιο μήκος κύματος.

Την περίπτωση η Ελλάδα «να σκοντάψει» εκτός ευρώ «από ατύχημα, εάν η νέα κυβέρνηση δεν καταλήξει σε συμφωνία με τους διεθνείς πιστωτές αμέσως μετά τις εκλογές αυτού του μήνα» επισήμανε ο υπουργός Οικονομικών Γκίκας Χαρδούβελης.

Σε συνέντευξή που παραχώρησε στο Bloomberg, εκτίμησε ότι η βασική πρόκληση που αντιμετωπίζει η όποια κυβέρνηση προκύψει από τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου είναι να κλείσει την επικαιροποίηση της αξιολόγησης προσθέτοντας πως αν η κυβέρνηση αυτή τελεί υπό την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ, θα ήταν «συνετό» να αντιστρέψει τη στάση της και να διαπραγματευτεί μία παράταση του μνημονίου πριν λήξει η ισχύς του στις 28 Φεβρουαρίου.

Ο κ. Χαρδούβελης σύμφωνα με το Bloomberg είπε ότι η προοπτική του «να αφήσουμε τη ζώνη του ευρώ δεν είναι κατ΄ ανάγκη μια 'μπλόφα', ένα ατύχημα θα μπορούσε να συμβεί, και η όλη ιδέα είναι να το αποφύγουμε».


Ο υπουργός Οικονομικών είπε ακόμα πως η ζώνη του ευρώ έχει δημιουργήσει θέσεις άμυνας, έναντι μιας χώρας που πιθανόν να εξέλθει από το ενιαίο νόμισμα, λέγοντας ότι η προοπτική της εξόδου δεν μπορεί πλέον να χρησιμοποιηθεί ως διαπραγματευτικό χαρτί από οποιαδήποτε κυβέρνηση.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: