16.1.15

Κερέ: Δεν τίθεται θέμα Grexit...


Δεν τίθεται θέμα εξόδου της Ελλάδας από το ευρώ μετά τις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, επανέλαβε το μέλος του εκτελεστικού συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) Μπενουά Κερέ.

Το διακύβευμα των ελληνικών εκλογών είναι...
αλλού, είπε ο Κερέ σε συνέντευξή του στη Liberation. «Είναι η σύνθεση του κοκτέιλ των μεταρρυθμίσεων που θα επιτρέψουν στην χώρα να βγει οριστικά από την κρίση και να προσαρμοστεί περαιτέρω με τις ευρωπαϊκές οικονομίες», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αποφάσεις για το πρόγραμμα αγοράς ομολόγων την επόμενη εβδομάδα

Ο αξιωματούχος της ΕΚΤ προανήγγειλε επίσης πως στη συνεδρίασή της την επόμενη εβδομάδα η κεντρική τράπεζα θα λάβει αποφάσεις αναφορικά με το μέγεθος του σχεδιαζόμενου προγράμματος αγοράς κρατικών ομολόγων.

«Θα λάβουμε υπ’ όψιν τις αντίστοιχες εμπειρίες της Αμερικής και της Βρετανίας, προκειμένου να καθορίσουμε το ποσό το χρέους που θα αγοράσουμε, έτσι ώστε να αποκαταστήσουμε την εμπιστοσύνη και να φέρουμε τον πληθωρισμό κοντά στα επίπεδα ελαφρώς κάτω του 2%», δήλωσε ο Κερέ στη γαλλική εφημερίδα.

«Θα πρέπει επίσης να αποφασίσουμε, αν η αγορά θα αφορά το χρέος συγκεκριμένων χωρών ή αν θα είναι εξισορροπημένη σε ολόκληρη την Ευρωζώνη», πρόσθεσε.

Προειδοποίησε επίσης πως υπάρχει αυξανόμενος κίνδυνος για παρατεταμένη αδυναμία στην ανάπτυξη και τον πληθωρισμό, με τους αντίστοιχους δείκτες να διαμορφώνονται και οι δύο στο 1%. «Η προοπτική αυτή είναι αρκετή επικίνδυνη ώστε να μας κάνει να ανησυχούμε», είπε.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: