2.1.15

J. Galbraith: Οι εκλογές στην Ελλάδα αποτελούν έμπνευση και κάθαρση...

Είναι από τους ανθρώπους που εκτιμούν πως η οικονομική πολιτική της Ε.Ε. δεν απαιτεί μεταρρύθμιση των ευρωπαϊκών συνθηκών αλλά μια...
ριζική αλλαγή στον τρόπο σκέψης των ηγετών της. Άνθρωπος πολύπειρος σε θέματα οικονομίας αλλά και πολιτικής, τονίζει πως η διαπραγμάτευση θα πρέπει να είναι μια συζήτηση μεταξύ ίσων, ιδίως σε ό,τι αφορά την Ευρώπη των 28.


Τις τελευταίες ημέρες με την επιστολή που απέστειλε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα,  εξέφραζε την απόλυτη εμπιστοσύνη του προς το πρόσωπο και τις ικανότητές του. Ο ακαδημαϊκός και καθηγητής Οικονομικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Ώστιν στο Τέξας, James Galbraith, παραχώρησε μια αποκλειστική συνέντευξη στο Tvxs.gr, στην οποία μιλά για τα πολιτικά και οικονομικά τεκταινόμενα στην Ελλάδα, τον ρόλο της Αριστεράς και του Αλέξη Τσίπρα, αλλά και για την κρίση χρέους στην Ευρωζώνη, επαναφέροντας στο τραπέζι μια «Μετριοπαθή Πρόταση».

Λίγα εικοσιτετράωρα μετά την αποτυχία της ελληνικής Βουλής να εκλέξει νέο Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, τα διεθνή μέσα ενημέρωσης ξεκίνησαν έναν «ενημερωτικό βομβαρδισμό», κάνοντας λόγο για τους «κινδύνους που ελλοχεύουν στην Ελλάδα», ακόμη και για μια «εκρηκτική κατάσταση στις αγορές».  Την ίδια στιγμή, οι πιστωτές της Ελλάδας απέφευγαν να σχολιάσουν τις πολιτικές εξελίξεις, ξεκαθαρίζοντας ότι «δεν ανακατευόμαστε στα εσωτερικά της Ελλάδας». 

James Galbraith: Πιστεύω πως σε ό,τι αφορά την Ελλάδα, η πολιτική κατάσταση γεννάει ελπίδες. Σίγουρα, είναι πλέον στο χέρι των Ελλήνων πολιτών να αποφασίσουν ποια πορεία επιθυμούν να έχουν στο εξής, εάν, δηλαδή, προσανατολίζονται σε μια νέα συμφωνία που θα περιλαμβάνει διαπραγματεύσεις και συζητήσεις με τους Ευρωπαίους εταίρους.
Σε ό,τι αφορά, τώρα, τους δανειστές, πιστεύω ότι είναι φρόνιμο να παραμείνουν σιωπηλοί αυτοί τη στιγμή, γιατί η απόφαση για το τι θα γίνει στη χώρα αφορά αποκλειστικά και μόνον τον ελληνικό λαό.
Διαβάστε περισσότερα εδώ...
tvxs.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: