20.1.15

"Liberation": Ο ΣΥΡΙΖΑ, εναλλακτική για την Ευρώπη και τη... Γαλλία...

Liberation: Ο ΣΥΡΙΖΑ εναλλακτική για την Ευρώπη και τη... Γαλλία
Ως την εναλλακτική,  τόσο για την Ευρώπη της κρίσης, όσο και για τη Γαλλία, χαρακτηρίζει σε σημερινό της άρθρο η γαλλική "Liberation" τον ΣΥΡΙΖΑ, κάνοντας λόγο για υποστήριξη του...
κόμματος του Αλέξη Τσίπρα από τη γαλλική Αριστερά, που «όπως προκύπτει από τις τελευταίες δημοσκοπήσεις θα είναι νικητής των εκλογών της Κυριακής». 

Η Liberation κάνει λόγο για ίδρυση πλατφόρμας στήριξης του ΣΥΡΙΖΑ τόσο από τη γαλλική Αριστερά όσο και από την αριστερή πτέρυγα των Γάλλων Σοσιαλιστών, του κυβερνώντος κόμματος του Φρανσουά Ολάντ. 

Ο κομμουνιστής Mελανσόν, ο οποίος στο παρελθόν είχε θέσει υποψηφιότητα με το κόμμα Αριστερό Μέτωπο για το προεδρικό χρίσμα και η πρώην υπουργός Οικολογίας , Σεσίλ Ντιφλό από τους Γάλλους Οικολόγους, ηγήθηκαν της συγκέντρωσης που πραγματοποιήθηκε στο γυμνάσιο Japy, στην καρδιά της γαλλικής πρωτεύουσας. Σε αυτήν παρατέθηκαν πολλές απόψεις υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ διατυπώθηκε και η πεποίθηση πολλών παρευρισκόμενων ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα μπορέσει να φέρει μία νέα εναλλακτική σε όλη την Ευρώπη αλλά και τη Γαλλία.

Δεν υπάρχουν σχόλια: