29.1.15

Μαλαισία: Δυστύχημα η εξαφάνιση του αεροσκάφους της Malaysia Airlines...


Ανοίγει ο δρόμος για την καταβολή αποζημιώσεων στους συγγενείς των 239 θυμάτων της πτήσης ΜΗ370 της Malaysia Airlines που εξαφανίστηκε, υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες, το Μάρτιο του 2014, καθώς οι Αρχές της Μαλαισίας χαρακτήρισαν...
και επίσημα την Πέμπτη την υπόθεση ως δυστύχημα.


Η μαλαισιανή αρχή Πολιτικής Αεροπορίας της Μαλαισίας ανακοίνωσε ότι «κηρύσσεται επισήμως δυστύχημα η πτήση MH370 και όλοι οι 239 επιβαίνοντες θεωρούνται νεκροί». Η απόφαση για τον χαρακτηρισμό, ανέφερε η ανακοίνωση, ελήφθη βάσει των σχετικών διατάξεων του Διεθνούς Οργανισμού Πολιτικής Αεροπορίας (ICAO).

Το αεροσκάφος της MH370, που θεωρείται ότι έπεσε στον νότιο Ινδικό Ωκεανό, είναι ακόμη άφαντο και η Κουάλα Λουμπούρ επέμεινε πως προτεραιότητα παραμένει ο εντοπισμός του.

Μετά από μήνες πολυδάπανων αλλά άκαρπων ερευνών στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, δεν έχει βρεθεί κανένα ίχνος του αεροσκάφους. Ελλείψει στοιχείων, και ιδιαίτερα των μαύρων κουτιών, «δεν υπάρχει έδαφος για να τεκμηριωθεί τι προκάλεσε το δυστύχημα», είπε ο επικεφαλής της μαλαισιανής αρχής, Αζραχουντίν Αμπντούλ Ραχμάν.

«Η εξέλιξη δεν σημαίνει σε καμία περίπτωση το τέλος της έρευνας», είπε ο Αζραχουντίν, λέγοντας πως η έρευνα για το αεροσκάφος θα συνεχιστεί σε συνεργασία με τις κινεζικές και τις αυστραλιανές υπηρεσίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: