12.1.15

Το παρασκήνιο της "αλλαγής" στο MEGA...

...από το aixmi.gr του πρώην διευθυντή ειδήσεων και ενημέρωσης, Χρήστου Παναγιωτόπουλου...
Πρώτα η είδηση: Μετά από τρεις μήνες «χηρείας» καλύπτεται η θέση του διευθυντή Ειδήσεων και Ενημέρωσης του Μega από τον Νίκο Στραβελάκη, ενώ η Όλγα Τρέμη επιστρέφει στην...
παρουσίαση των κεντρικών δελτίων, από την οποία είχε παραιτηθεί τον περασμένο Ιούλιο.

Τώρα το παρασκήνιο: Απέδωσε η απειλή παραίτησης του Νίκου Στραβελάκη και η αποχώρησή του από το Μega την Παρασκευή. Οι μέτοχοι του σταθμού άλλαξαν πλήρως τη συμβιβαστική συμφωνία στην οποία είχαν καταλήξει και προέβλεπε την ανάθεση στην Όλγα Τρέμη θέσης συμβούλου στις Ενημερωτικό Τομέα και υψηλής επιστασίας των πολιτικών θεμάτων, μαζί με την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου.

Η εμπλοκή προέκυψε όταν γνωστοποιήθηκε στον Νίκο Στραβελάκη ότι ο ίδιος δεν θα οριστεί επισήμως διευθυντής Ειδήσεων και Ενημέρωσης, αλλά θα παραμείνει διευθυντής σύνταξης και προσωρινά θα ασκεί χρέη διευθυντή, ενώ η Όλγα Τρέμη θα έχει τον πρώτο ρόλο στην Ενημέρωση.

Μετά από διαβουλεύσεις 48 ωρών και προ του κινδύνου νέας γενικευμένης κρίσης 15 μέρες πριν από τις εκλογές, αποφάσισαν να δώσουν τον τίτλο του διευθυντή στον Στραβελάκη και να αφαιρέσουν από την Τρέμη το ρόλο του συμβούλου.

Έτσι, ο εμφύλιος μεταξύ των συμμάχων του καλοκαιριού, οι οποίοι σε αγαστή συνεργασία με τον τότε διευθυντή του Έθνους Θανάση Τσεκούρα (και μιας στενής του φίλης) πρωταγωνίστησαν σε ένα παρασκηνιακό όργιο, που οδήγησε σε παραίτηση τον επί 11,5 χρόνια διευθυντή Ειδήσων και Ενημέρωσης Χρήστο Παναγιωτόπουλο, έληξε με επικράτηση του Στραβελάκη. Σε αυτή τη φάση, τουλάχιστον.

Πέτυχε να γίνει διευθυντής, αντί της Όλγας Τρέμη που είχε την απόλυτη στήριξη του Φώτη Μπόμπολα ήδη από το καλοκαίρι. Είναι χαρακτηριστικό ότι όχι μόνο δεν έγινε διευθύντρια -λόγω της διαφωνίας των άλλων μετόχων- αλλά ούτε καν σύμβουλος, λόγω του «βέτο» Στραβελάκη -τον οποίο στήριξαν δυο μέτοχοι.

Το επίσης ενδιαφέρον είναι ότι στην ανακοίνωση του Μega δε γίνεται αναφορά στο Νίκο Ευαγγελάτο, ο οποίος θα έχει ρόλο σχολιαστή στο κεντρικό δελτίο με πρόταση της Όλγας Τρέμη.

Η Μαρία Σαράφογλου μετακινείται στα κεντρικά δελτία του Σαββατοκύριακου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: