2.1.15

Στο Μπρίντιζι το κουφάρι του Norman...

Οι Ιταλοί τώρα συνεδριάζουν για το που θα δέσει (ΦΩΤΟ). 
Αναμένουν  απαντήσεις από το «μαύρο κουτί»...
Το πλοίο «Norman Atlantic» βρίσκεται έξω από το Μπρίντιζι και την ώρα αυτήν πραγματοποιείται σύσκεψη των ιταλικών αρμόδιων Αρχών για να αποφασιστεί σε ποιο ακριβώς σημείο θα πρέπει να οδηγηθεί από τα ρυμουλκά.

Το πλοίο έχει ήδη...
τεθεί υπό κατάσχεση και οι εισαγγελείς αναμένουν σημαντικές απαντήσεις από το «μαύρο κουτί», σχετικά με το τι ακριβώς συνέβη και ποιοι ήταν οι πρώτοι χειρισμοί μετά το ξέσπασμα της πυρκαγιάς, στις 4:30 το πρωί της περασμένης Κυριακής. Θα πρέπει να διαπιστωθεί αν υπάρχουν νεκροί στο αμπάρι του πλοίου, αφού κάποιοι διασωθέντες έχουν αναφέρει ότι στο γκαράζ ταξίδευαν μετανάστες και οδηγοί, οι οποίοι είχαν αποφασίσει να κοιμηθούν μέσα στα φορτηγά τους.
Παράλληλα, σύμφωνα με τον ιταλικό Τύπο, αναμένεται να διευρυνθεί και επίσημα, σήμερα, η έρευνα, με αποστολή νέων κλήσεων σε απολογία από μέρους της Εισαγγελίας του Μπάρι.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλα Σέρα», ο κυβερνήτης Αρτζίλιο Τζακομάτσι, στην πολύωρη κατάθεσή του φέρεται να τόνισε ότι πρέπει να εξακριβωθεί πώς ακριβώς γέμισε η σωσίβια λέμβος η οποία μετέφερε προς εμπορικά πλοία, περίπου εξήντα επιβάτες.






Οι εικόνες του Norman Atlantic υπό το φως του ήλιου καταδεικνύουν το μέγεθος της καταστροφής. Το κουφάρι του πλοίου, καμμένο σε τέτοιο βαθμό, που απορεί κανείς για το πώς δεν είχαμε περισσότερα θύματα και το πώς κατόρθωσαν να σωθούν οι περισσότεροι επιβαίνοντες.
πηγη protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: