13.1.15

Rass: Προβάδισμα ΣΥΡΙΖΑ με 3% έναντι της Ν.Δ. ...


Πρωτιά του ΣΥΡΙΖΑ με 3 ποσοστιαίες μονάδες στις επερχόμενες εκλογές της 25ης Ιανουαρίου, δίνει νέα δημοσκόπηση της Rass που δημοσιεύει σήμερα το...
iefimerida.gr. Η έρευνα δείχνει επίσης σκηνικό πόλωσης με τα μικρότερα κόμματα να καταγράφουν χαμηλά ποσοστά.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 30,2%, ενώ η Ν.Δ. 27,2%. Τρίτο έρχεται το Ποτάμι με 5,8% και ακολουθούν η Χρυσή Αυγή με 4,8%, το ΚΚΕ με 4,4% και το ΠΑΣΟΚ με 3,6%. Κάτω από το όριο εισόδου στη Βουλή εμφανίζονται οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 2,7% και το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών με 2,3%.
Συντριπτική είναι για άλλη μια φορά η παράσταση νίκης υπέρ του ΣΥΡΙΖΑ, με το 79,3% να πιστεύει ότι αυτός θα κερδίσει τις προσεχείς εκλογές.
Σύμφωνα με την έρευνα, το 70,7% των ερωτηθέντων θέλει να διεξαχθεί ντιμπέιτ μεταξύ του Αντώνη Σαμαρά και του Αλέξη Τσίπρα.
Το 64,7% ψηφίζει για να αλλάξει η κυβερνητική πολιτική, η πλειοψηφία θέλει να δώσει μια πρώτη ευκαιρία στον Αλ. Τσίπρα (46,9%) αντί μια δεύτερη ευκαιρία στον Αντ. Σαμαρά (29,3%), ενώ το 36,1% επιθυμεί να κάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ την διαπραγμάτευση για το χρέος έναντι του 32,9% που προτιμά τον σημερινό πρωθυπουργό. Αξιοσημείωτο είναι ότι η πλειονότητα των ερωτηθέντων (35,7%) συμφωνεί με το οικονομικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ με εκείνο της Ν.Δ. μόνο το 26,8%.

avgi.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: