20.1.15

Ο σκιτσογράφος Riss ο νέος διευθυντής του Charlie Hebdo...

Ενας άνθρωπος που έζησε από μέσα τις φρικτές στιγμές της φονικής επίθεσης στα...
γραφεία του Charlie Hebdo θα είναι ο νέος διευθυντής του σατιρικού περιοδικού.

Είναι ο σκιτσογράφος Riss, όπως είναι γνωστός ο Λορέντ Σορισό, ο οποίος είχε τραυματιστεί κατά την επίθεση των αδελφών Κουασί πριν από δύο εβδομάδες. Στο Charlie Hebdo υπήρχαν δύο «αφεντικά» για τους συντάκτες, ο Riss και ο Charb, που πλέον δεν είναι ανάμεσά τους καθώς έπεσε νεκρός από τα πυρά των τζιχαντιστών. Ετσι, θα αναλάβει πλέον ο Riss τα ηνία, καθώς αναμένεται να αναρρώσει πλήρως τις επόμενες ημέρες.

Πριν όμως βγει νέο τεύχος, η ομάδα θα κάνει ένα διάλειμμα δύο εβδομάδων. Αναμένεται να κυκλοφορήσει ξανά στις 4 Φεβρουαρίου, αν και το «τεύχος των επιζώντων», για το οποίο ο Riss σκίτσαρε με το αριστερό του χέρι, καθώς έχει τραυματιστεί στο δεξί, θα συνεχίσει να πωλείται.

Παράλληλα, το Charlie Hebdo έγινε και εφαρμογή, για συσκευές iOS, Android και Windows, προκειμένου να μπορούν να το διαβάσουν σε όλο τον κόσμο. Στην εφαρμογή υπάρχει ήδη το εξώφυλλο του τελευταίου τεύχους, με το σκίτσο του προφήτη Μωάμεθ, κάτι που αποτελεί μία στροφή για την Apple καθώς έως τώρα έκανε λογοκρισία σε σατιρικές και αμφιλεγόμενες εφαρμογές...
iefimerida.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: