5.1.15

Tageszeitung: "H γερμανική κυβέρνηση κάνει ελληνική εσωτερική πολιτική"...

undefinedΜια γερμανική εφημερίδα κατηγορεί τη γερμανική κυβέρνηση για παρεμβάσεις στην ελληνική εσωτερική πολιτική, κάνοντας λόγο και για...
απόπειρα τρομοκράτησης των Ελλήνων ψηφοφόρων.

Η εφημερίδα «Tageszeitung» δημοσιεύει σχόλιο με τίτλο «Θα ήθελε κανείς και πάλι τον Χέλμουτ Κολ» και υπότιτλο «η γερμανική κυβέρνηση κάνει ελληνική εσωτερική πολιτική».

Ο αρθρογράφος επισημαίνει ότι στη Γερμανία θα γινόταν πολιτικός σεισμός, εάν λίγο πριν από τις εκλογές ο Μπαράκ Ομπάμα καλούσε δημοσίως τους Γερμανούς ψηφοφόρους να μην ψηφίσουν τους Σοσιαλδημοκράτες.

«Ένα από τα λίγα εναπομείναντα ήθη στη διεθνή πολιτική είναι η μη παρέμβαση στην εσωτερική πολιτική μιας φίλης χώρας κατά την προεκλογική περίοδο. Αυτή η παράδοση προφανώς δεν ισχύει για τις γερμανοελληνικές σχέσεις», τονίζει.

Όσον αφορά στο δημοσίευμα του Spiegel σχολιάζει πως δεν είναι παρά «μια απειλή προς τους Έλληνες ψηφοφόρους: Αν ψηφίσεις την αριστερά, θα χάσεις τα λεφτά σου».

Η εφημερίδα σημειώνει ότι πρόκειτια για ένα «σενάριο απειλής» που έχει επεξεργαστεί το Βερολίνο και ο αρθρογράφος αναφερόμενος στις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ, εκτιμά ότι είναι πιθανό η Αθήνα, το Βερολίνο και οι Βρυξέλλες να συναντηθούν κάπου στη μέση του δρόμου.

Υπάρχουν σήμερα μέρες που εύχεται κανείς να επέστρεφε στην ευρωπαϊκή πολιτική ο Χέλμουτ Κολ», καταλήγει ο αρθρογράφος...
left.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: