17.2.15

Μανώλης Γλέζος: Το 'πε και ο Πλούταρχος...

Είναι μαλακία να δανείζεσαι (BINTEO)...
 Τι έγινε χθες (στο Εurogroup) ρώτησε τον Μανώλη Γλέζο, ο Καμπουράκης (ΜΕGA).
Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς, που δεν κρύφτηκε πίσω από τις λέξεις,  ήταν χείμαρρος. 
Είμαι υποχρεωμένος να...
κάνω μια ανάλυση. Ο λαός καταψήφισε τα δάνεια γιατί τα δάνεια, όπως έλεγε ο Μένανδρος, τους ανθρώπους δούλους ποιεί. Τους κάνει δούλους τους ανθρώπους.  
Και ήρθε μετά και ο Πλούταρχος και το συμπλήρωσε με πολύ σκληρό τρόπο:
Το δανείζεσθαι της εσχάτης παραφροσύνης και της μαλακίας εστίν.

Ναι, έτσι ακριβώς, συμπλήρωσε ο Καμπουράκης. 

«Με τους Ευρωπαίους, αν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα με τα δάνεια που μας έδωσαν, δεν έχω καμία αντίρρηση να το συζητήσουμε. Αν αυτοί το βάλουν το θέμα. Δεν θα πάω να τους βρω εγώ. Αν θεωρούν ότι υπάρχει πρόβλημα θα πάμε να το συζητήσουμε. Για παράδειγμα, ξεσηκώθηκε ο Ραχόι, ο πρωθυπουργός της Ισπανίας και χάλασε τον κόσμο και λέει αντί να δώσουν τα χρήματα για να σταματήσει η ανεργία στην Ισπανία τα έδωσαν για να βοηθήσουν τον ελληνικό λαό», είπε επίσης ο Μανώλης Γλέζος.

Και πρόσθεσε: «Ποιον ελληνικό λαό; Τα έδωσε για να χρηματοδοτήσει το χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο. Ελα δω λοιπόν Ραχόι. Ποιο ήταν το ονομαστικό δάνειο που μας έδωσες, ποιο είναι το πραγματικό δάνειο που πήραμε σαν δημόσιο, σαν ελληνικό κράτος και πόσα έχεις πάρει ως τώρα σε τοκοχρεωλύσια. Και από κει και πέρα συζητάμε. Για να δούμε ότι για τον καθένα απ’ αυτούς, κατά τη δική μου ταπεινή γνώμη, τους έχουμε ξοφλήσει όλους».

Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, κατέληξε λέγοντας, πως, «πρέπει να ξεκαθαρίσουμε. Βάζουμε τον λαό να πάρει πίσω την ψήφο του; Από κει ξεκινάμε. Πρέπει να καταλάβει και ο Σόιμπλε και η Μέρκελ και όλοι όσοι είναι δανειστές ότι αν επιχειρήσουν να μας εμποδίσουν να βγάλουμε τον βρόγχο από τον λαιμό του ελληνικού λαού που αγωνίζεται να περισώσει τον εαυτό του από τους δανειστές θα σπάσουν τα μούτρα τους. Αυτό έχω να πω. Καθαρά. Δεν το καταλαβαίνουν».

Δείτε το ΒΙΝΤΕΟ, ΕΔΩ...


Δεν υπάρχουν σχόλια: