9.2.15

Ψάχνουμε την γέφυρα, βρήκαμε τον γεφυροποιό...


Ετοιμος για τον ρόλο αυτό, ο αυστριακός καγκελάριος (BINTEO)...
Ο σκοπός είναι ένας και μόνος, να παραμείνει η Ελλάδα στο πλαίσιο της Ευρωζώνης και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να βρούμε κοινά αποδεκτές λύσεις, τόνισε ο καγκελάριος της Αυστρίας Βέρνερ Φάιμαν, στις κοινές του δηλώσεις με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.

Όπως είπε, πρέπει...
όλα τα μέλη της Ευρωζώνης να είναι ως το τέλος του χρόνου μέλη της Ευρωζώνης, ενώ σημείωσε πως πρέπει να τηρούνται οι υποχρεώσεις που αναλαμβάνονται. 

Σύμφωνα με τον   Φάιμαν, πρέπει να βρεθεί λύση μεταξύ του προγράμματος που είχε συμφωνηθεί των προσπαθειών της παρούσας κυβέρνησης.  

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για τις διαπραγματεύσεις, ο καγκελάριος της Αυστρίας είπε πως υπάρχει επιθυμία «να φτάσουμε σε ένα αποτέλεσμα, θεώρούμε πως είναι ευρωπαϊκή υποχρέωση, θέμα σεβασμού προς έναν νέο εταίρο.

Πρόσθεσε πως πρέπει να γίνεται σεβαστό και το κοινό πλαίσιο, αλλά και το εκλογικό αποτέλεσμα στην Ελλάδα. 

Από την πλευρά του ο έλληνας πρωθυπουργός εξέφρασε την αισιοδοξία του για συμφωνία με τους εταίρους .

«Εξάλλου δεν ακούσαμε μια βιώσιμη εναλλακτική πρόταση» είπε ο  Τσίπρας και πρόσθεσε, πως,  δεν υπάρχει κανένας λόγος να μην καταλήξουμε σε συμφωνία και πως ο μόνος λόγος θα ήταν η επιμονή στο λάθος.

Εάν εξ αυτού του λόγου δεν βρούμε λύση, τότε τορπιλίζουμε το κοινό ευρωπαϊκό μας μέλλον, σημείωσε ο πρωθυπουργός.

«Πρώτη προτραιότητα η πάταξη της διαφθοράς»

Και οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι θα πρέπει να καταπολεμηθεί η φοροδιαφυγή, με τον αυστριακό καγκελάριο να υπογραμμίζει ότι θα πρέπει να ενισχυθεί η συνεργασία στην ανταλλαγή φορολογικών πληροφοριών.

Ο κ. Τσίπρας τόνισε πως το γεγονός ότι η ολιγαρχία έμεινε στο απυρόβλητο ήταν «ύβρις». Πρώτη προτεραιότητα της νέας κυβέρνησης, υπογράμμισε, είναι να άρει τη μεγάλη αδικία, τονίζοντας την κίνηση θα τοποθετήσει σε θέση υπουργού επικρατείας με χαρτοφυλάκιο την πάταξη της διαφθοράς, έναν πρώην εισαγγελέα με επιτυχία στην καταπολέμηση του μαύρου χρήματος.
Δείτε τα βιντεο:






Δεν υπάρχουν σχόλια: