26.2.15

Συνεπής στο λάθος της η Ζωή...



Αντα Ψαρρά

Η τελικά αποτυχημένη προσπάθεια της προέδρου της Βουλής να εξαρτήσει τη νομιμότητα της σύνθεσης του σώματος από την παρουσία των προφυλακισμένων βουλευτών της Χρυσής Αυγής προκάλεσε πολλές...
συζητήσεις.

Μπορεί το ζήτημα να διευθετήθηκε προσωρινά, με όλα τα κόμματα –συμπεριλαμβανομένου του ΣΥΡΙΖΑ- να αποκρούουν την άποψη της προέδρου, αλλά ο τρόπος που τέθηκε έδωσε ακόμα ένα χέρι βοηθείας στην υπό δικαστική διερεύνηση οργάνωση. Γιατί η άποψη ότι οι χρυσαυγίτες βουλευτές πρέπει να είναι διαρκώς παρόντες στο Κοινοβούλιο ισοδυναμεί με ακύρωση του μέτρου της προφυλάκισης, ειδικά γι’ αυτήν την κατηγορία πολιτών. Και είναι μια έμμεση παραδοχή των υπερασπιστικών τους ισχυρισμών.

Πρέπει κανείς να αναγνωρίσει ότι παρόμοια αμφισβήτηση για τους πολιτικούς χειρισμούς στην υπόθεση της Χρυσής Αυγής έχει διατυπώσει η κυρία Κωνσταντοπούλου από την περίοδο των πρώτων συλλήψεων. Και είναι γνωστές οι διαφωνίες της –όπως και άλλων στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ- για την αναστολή της χρηματοδότησης της ναζιστικής οργάνωσης, καθώς και για την άρση της ασυλίας χρυσαυγιτών βουλευτών.

Κατά συνέπεια δεν είχαμε προχθές μια αντιπαράθεση του προεδρείου της Βουλής με κάποιον «χαμηλόβαθμο εισαγγελέα», κατά τη ρήση Παναγιώταρου. Στην ουσία υπήρξε αμφισβήτηση της ίδιας της δικαστικής διερεύνησης και του παραπεμπτικού βουλεύματος με τις βαρύτατες κατηγορίες που συντάχθηκε έπειτα από πολύμηνες ανακρίσεις στις οποίες συμμετείχαν ανώτατοι δικαστικοί, έπειτα από εντολή της Εισαγγελίας του Αρείου Πάγου.

Η κυβέρνηση βρίσκεται μπροστά σε ένα πραγματικό δίλημμα. Ως αντιπολίτευση είχε υποχρεωθεί συχνά να αμφισβητεί τον τρόπο που η κυβέρνηση Σαμαρά μεταστράφηκε από συνομιλήτρια σε διώκτρια της Χρυσής Αυγής. Αλλά σήμερα δεν έχει το περιθώριο να κάνει το ίδιο λάθος με αντίθετη φορά. Το μόνο που μας λείπει αυτή τη στιγμή είναι να μας προκύψει κάποιος νέος Μπαλτάκος.

efsyn.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: