16.2.15

Αυτό είναι το κείμενο...

Αυτό είναι το κείμενο που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

ΦΩΤΟ...
Ανέβηκε στο Twitter  από τους δημοσιογράφους, που καλύπτουν  το Eurogroup. 
Eίναι το...

απαράδεκτο κείμενο που απέρριψε η Ελληνικη πλευρά. 
"Οι ελληνικές αρχές κατέστησαν σαφές ότι σκοπεύουν να ολοκληρώσουν επιτυχώς το πρόγραμμα λαμβάνοντας υπ' όψιν τα σχέδια της νέας ελληνικής κυβέρνησης. Σε αυτό το πλαίσιο σκοπεύουμε να κάνουμε την καλύτερη χρήση της υπάρχουσας ευελιξίας όπως αυτή έχει οικοδομηθεί στο παρόν πρόγραμμα", αναφέρει μεταξύ άλλων. Η τελευταία αυτή φράση ήταν που συνάντηση την έντονη αντίδραση της ελληνικής πλευράς. 

"Οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την σταθερή τους δέσμευση να απέχουν από κάθε μονομερή δράση ή ενέργεια και θα εργαστούν σε στενή συμφωνία με τους Ευρωπαίους και διεθνείς εταίρους, ιδιαίτερα στον τομέα της φορολογικής πολιτικής, των ιδιωτικοποιήσεων, των μεταρρυθμίσεων της αγοράς εργασία, στον οικονομικό τομέα και στο συνταξιοδοτικό" σημειώνεται επίσης.


"Οι ελληνικές αρχές δεσμεύθηκαν να διασφαλίσουν τα απαραίτητα δημοσιονομικά πλεονάσματα και χρηματοδοτήσεις προκειμένου να εγγυηθούν τη βιωσιμότητα του χρέους σε ευθεία γραμμή με τους στόχους που συμφωνήθηκαν στη σχετική ανακοίνωση του Eurogroup του  Νοέμβριο του 2012 . Επιπλέον κάθε νέο μέτρο θα πρέπει να χρηματοδείται και να μην βάζει σε κίνδυνο την οικονομική σταθερότητα. Σε αυτή τη βάση οι ελληνικές αρχές εξέφρασαν την πρόθεσή τους να ζητήσουν 6μηνη τεχνική παράταση του τρέχοντος προγράμματος σαν ένα μεταβατικό βήμα. Αυτό θα γεφυρώσει τον χρόνο προκειμένου οι ελληνικές αρχές και το Eurogroup να εργαστούν σε μια νεότερη συμφωνία.

Συμφωνήσαμε επίσης ότι το ΔΝΤ θα συνεχίσει να έχει ρόλο στη νέα αυτή συμφωνία" τονίζεται. 

"Παραμένουμε δεσμευμένοι να παρέχουμε επαρκή στήριξη στην Ελλάδα μέχρι να ανακτήσει πλήρη προσβαση στις αγορές με την προϋπόθεση να τηρήσει τις δεσμεύσεις της στο συμφωνημένο πλαίσιο", καταλήγει η ανακοίνωση. 
Αυτό είναι το κείμενο που απέρριψε η ελληνική κυβέρνηση

Δεν υπάρχουν σχόλια: