14.3.15

ΣΔΟΕ για Λαλιώτη, Τουρκολιά, Παπανδρέου και Μακρυπίδη...


Η απάντηση του Λαλιώτη...
Με επείγουσα έρευνά του, το ΣΔΟΕ ψάχνει όλα τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, καθώς και του Ανδρέα Μακρυπίδη, όπως...
αναφέρει στο αυριανό πρωτοσέλιδό του το «Πρώτο Θέμα».
Ειδικότερα, όπως αναφέρει το δημοσίευμα, με εμπιστευτικό έγγραφο η Ειδική Διεύθυνση Ελέγχου Εθνικών και Κοινοτικών Δαπανών και Καταπολέμησης Απάτης και Διαφθοράς του ΣΔΟΕ με κατεπείγουσα έρευνα ζητά από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς να ξεσκονίσει τα περιουσιακά στοιχεία (αξίες, τίτλους, χρηματιστηριακά προϊόντα και χαρτοφυλάκια στην Ελλάδα και το εξωτερικό) των πέντε προσώπων.
Παράλληλα, ζητά να ερευνηθεί αν κάποιο από τα πέντε πρόσωπα διέθετε ή διαθέτει μετοχές, ομόλογα και γενικότερα πάσης φύσεως επενδυτικά χαρτοφυλάκια στο διάστημα από 2000 έως και το 2012, γεγονός που αποδεικνύει πως η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ βγάζει στην επιφάνεια ξεχασμένους φακέλους και καταγγελίες.
Την ίδια στιγμή, στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης μπαίνει η πώληση της εταιρείας Πανγαία, μετά από σχετική πρωτοβουλία του υπουργείου Δικαιοσύνης.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα η έρευνα εστιάζεται στις συνθήκες και στις διαδικασίες κάτω από τις οποίες η διοίκηση της Εθνικής Τράπεζας, υπό τον Αλέξανδρο Τουρκολιά πούλησε τη θυγατρική εταιρεία ακινήτων της τράπεζας.

Η απάντηση του Κώστα Λαλιώτη, στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: 

«Με αφορμή τον τίτλο της Εφημερίδας «ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ» : «Ψάχνουν μέχρι Βάσω και Λαλιώτη!...», ο Κώστας Λαλιώτης έκανε την ακόλουθη δήλωση:

1.    Κάθε έλεγχος των θεσμικών οργάνων της Πολιτείας είναι ευπρόσδεκτος γιατί δεν έχω να κρύψω τίποτα και γιατί δεν έχω να φοβηθώ κανέναν.

Όλα τα περιουσιακά μου στοιχεία (προσωπικά και οικογενειακά) βρίσκονται στην Ελλάδα, είναι απολύτως διαφανή και συγκεκριμένα και είναι διαχρονικά δηλωμένα αναλυτικά και τεκμηριωμένα στις ετήσιες δηλώσεις μου για το Πόθεν Έσχες.

2.    Είναι γνωστό και αδιαμφισβήτητο ότι όλα τα χρόνια κατά τη θητεία μου στην πολιτική υπηρέτησα με πίστη τη Διαφάνεια, τη Νομιμότητα και το Δημόσιο Συμφέρον, έχοντας διαρκώς ανοιχτό μέτωπο ενάντια σε κάθε μορφή μαύρου χρήματος, ενάντια σε γκρίζες ζώνες στη δημόσια ζωή και ενάντια στις OFFSHORE εταιρείες.

Ασφαλώς και όλοι θυμούνται τις τεκμηριωμένες και δικαιωμένες αποκαλύψεις μου και τις πολυετείς συγκρούσεις μου για την περιβόητη OFFSHORE Λιβεριανή Εταιρεία MAYO και τα πλοκάμια της στην Ελλάδα». 

Διαβάστε το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την έρευνα του ΣΔΟΕ και των δικαστών στα περιουσιακά στοιχεία του Κώστα Λαλιώτη, της Βάσως Παπανδρέου, του Αλέξανδρου Τουρκολιά και του Ανδρέα Μακρυπίδη στο ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί.

Δεν υπάρχουν σχόλια: